algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
15°

Viatjar cura?

Escric aquest article de camí cap a Londres. Un regidor de l'Ajuntament de Palma em va dir en una ocasió que el nacionalisme es curava viatjant. Després, em vaig assabentar que el seu únic viatge l'havia fet quan va venir de la Península cap a Mallorca. Per ventura per això el seu nacionalisme espanyol era tan ranci. Els espanyols juguen amb una sèrie de tòpics sobre nosaltres realment estúpids. Catalans i balears som, per exemple, els dos territoris que tenim més relació amb l'exterior de tot l'Estat. Tots dos viatjam molt i tots dos som els que més turistes rebem.

Lluny de tòpics espanyolistes, l'única veritat és que quan surts del teu país relativitzes molt més els problemes locals, dins un context mundial. Probablement, més que relativitzar, la distància t'ajuda a contrastar i a veure, per exemple, que els problemes d'identitat nacional són comuns arreu del món; que en altres llocs s'han resolt perquè hi ha hagut voluntat política de fer-ho; que l'experiència diu que són problemes eterns, llevat que se substitueixi la població autòctona...

El company regidor estava, doncs, t'han equivocat que no veia que viatjar pot ser una bona manera de contrastar i reafirmar les teves conviccions.ç

Alguna vegada, podem caure en la temptació de no tenir en compte aquests tòpics, atesa la seva estupidesa. Gran error! Aquesta pluja fina d'insults a cop de tòpics acaba banyant fort ferm. Això explica que per devers la Meseta pensin que només demanan -no veuen que sempre pagam més del que rebem, que en realitat els mantenim, i que no entenem per què hem de demanar permís a Madrid per endeutar-nos si és per ells que ens hem d'endeutar-; que creguin que les comunitats autònomes gasten molt i endeuten l'Estat -en realitat, qui gasta més del que té és l'Estat i per això és la institució pública més endeutada-; que pensin que si, ens independitzàssim, ens aniria pitjor -a ells els aniria pitjor, si els nostres impostos quedassin aquí, i nosaltres seríem rics!-, etc. I aquests tòpics han estat presents en el llenguatge implícit o explícit de l'aparell de l'Estat (institucions, opinadors, mitjans de comunicació, etc), amb la qual cosa la penetració dins la nostra societat ha estat evident.

A Londres trobaré un país normal, amb problemes semblants als nostres però amb una capacitar de resoldre'ls més elevada. Hi trobaré el problema del terrorisme resolt per la via de la negociació i amb antics terroristes asseguts al Parlament. Això sí, per arribar a un acord, varen haver de reconèixer que hi havia un conflicte -paraula prohibida a Espanya- i cedir per ambdues parts. Hi trobaré una Gran Bretanya que reconeix que en el seu si hi ha nacions, que tenen seleccions esportives pròpies i que competeixen entre elles (Gal·les, Escòcia, Anglaterra). Hi trobaré un país promotor d'un antic imperi però que entén que la realitat d'ara és una altra. Hi trobaré un territori amb una tradició democràtica que el fa únic. És clar que també hi trobaré incoherències, contrasentits i crítiques a fer, però ja m'agradaria que l'Estat espanyol viatjàs un poc més i aprengués com han resolt els problemes els qui han tengut dificultats semblants a les nostres.

I qui continua tenint dificultats és Jaume Font. La política de acoso y derribo que practica el PP pel que fa a Font és espectacular i posa de manifest que el pobler és actualment un problema per la Partit Popular. Molta pena deuen passar quan dediquen tants d'esforços a anul·lar-lo. Cal suposar que Font no està sorprès de l'actitud dels seus companys durant tants d'anys, no? Font devia saber com funcionava la maquinària del partit!!! Ara cal veure si la Lliga i Convergència poden lligar i convergir en una proposta electoral conjunta. Llavors, sí que poden fer mal!!!

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per janaina, fa mes de 13 anys

Molta enveja és el que veig per aqui!

Valoració:6menosmas
Per g. costa, fa mes de 13 anys

Gràcies per aquesta darrera informació. És clar que tots aquests que defensen la concesió de contractes, gràcies a la política, no estimen gens al Poble al qual invoquen constantment...I, segons he vist, aquest sr. Muñoz insulta els seus crítics, bastant més educats que ell, i els qualifica de 'penjats'. Com he dit abans, aquest sr. i molts d'altres com ell que viuen gràcies als 'contractes' concedits d'uns polítics que 'no paguen dels seus' són precisament els que no fan por a Madrid perquè fàcilment poden esser comprats. Obviament en aquest grup en podem incloure d'altres que fomenten i participen de tot això. Basta pensar amb els sampols, janers, iguanes, molinets, martorells, munars, matas,....Lamentablement la llista és massa llarga.

Valoració:0menosmas
Per altrejo, fa mes de 13 anys

No fa falta anar a llegir El Mundo.
Això es de s'Ultima Hora de 26-02-2011 (bastant recent):
A esta presunta trama electoralista se ha unido el ex portavoz del PSM y ex concejal de Cultura en Cort Pere Muñoz, quien facturó al Consell de Mallorca unos 160.000 euros a través de su empresa IRU, Gestió i Producció SL cuando esa entidad pública la gobernaba UM. Según fuentes de la investigación, desde su constitución en julio de 2006 -dos meses después de abandonar el PSM y la portavocía en Cort- IRU fue adjudicataria de numerosos contratos del Consell de Mallorca y otros con distintos ayuntamientos, como el que consiguió para la elaboración del Plan de Usos y Gestión del Auditòrium de Pollença.
Esas mismas fuentes confirmaron ayer a este diario que Muñoz y su empresa están «pendientes de investigación». Muñoz traspasó su empresa al ex regidor de Deportes Rafael Durán (PP) en julio de 2010.
Si voleu saber lo que deia El Mundo, mirau aquest pdf:
http://www.palmademallorca.es/IMI/PORTAL/PRD/RecursosWeb/DOCUMENTOS/1/0_35729_1.pdf

Valoració:-8menosmas
Per Antoni Maura, fa mes de 13 anys

G. Costa, com a mínim aprèn a llegir. Clar que han estat rebatudes, llegeix més avall i ho veuràs. I pensa que hi ha dues pàgines de comentaris!!!

Valoració:-13menosmas
Per g. costa, fa mes de 13 anys

Ja ha començat a fer feina la maquinària de defensors de la religió de la pàtria corrupte i interessada en contractes públics i subvencions. Els totems no es poden tocar maldament ens enganin i ens preguin per beneits...En nom de la cultura, com en nom de Pare, tot es pot fer. Tot es correcte. Jo he llegit tots el comentaris i crec que tant qui firma 'Jo' com 'Endavant esperits lliures' aborden una qüestió que no ha estat rebatuda i que està vinculada a la situació afavorida d'aquest sr. que pacte en qui sigui, Duran del PP, per exemple, con tal de medrar i seguir mantenint uns interessos amb els doblers públics. És significatiu el to d'insult adoptat pels defensors enfront d'aquestes dues veus crítiques que el que fan es difondre el que ja s'ha publicat i jo mateix he llegit. Res més. Em fa por aquesta gent a mi com a ciutadà de Mallorca, A Madrid, en canvi, tots aquests no en fan gens de por: Amb doblers, subvencions i altres herbes són bon de comprar. G. Costa

Valoració:8menosmas
Per Cap a Barna, fa mes de 13 anys

Ningú no s'ha enterat que Pere Muñoz fa feina a Barcelona? Què teniu contra ell? Si una empresa privada de Barcelona l'ha fitxat no deu ser tan dolent, no? Per mi que per aquí escriu alguna gent del sector cultural bastant mediocre i molt miserable.

Valoració:1menosmas
Per Pep Sansó, fa mes de 13 anys

Jo, ves-te'n a cagar!!!! I sobretot no aferris en aquest diari la merda que escampa El Mundo. Fas oi quan dius; "No sé si és veritat, però d'internet he trobat aixó:" En Pere Muñoz no me cau especialment bé ni malament, però fa oi que algú utilitzi informació de El Mundo per fer mal a un nacionalista. Aquest puta país no pot anar bé mai. Jo, collons, digués qui ets, lleva't la careta i demostra que no tens por a res. O és que en realitat estàs avergonyit d'escriure el que escrius?

Valoració:30menosmas
Per janaina, fa mes de 13 anys

No sabia jo que dedicar-se a gestionar els teus negocis privats fos un delicte... És a dir que si en Muñoz és un polític, és un corrupte i un inutil, si se'n va segueix essent un corrupte i un inutil?. En que quedam?
En Muñoz deu ser dels pocs que han partit i s'han dedicat als seus negocis sense rompre cap carnet ni pegar cap portada.
Podem estar o no d'acord amb ell, però té tot el dret del món a opinar i sobretot (si és cert el que diu) l'hauríem de felicitar per donar feina a 14 persones, i més tal i com estan les coses.

Valoració:6menosmas
Per jo, fa mes de 13 anys

No sé si serà veritat, però per Internet he trobat això:

El nacionalista Pere Muñoz traspasa la empresa de comunicación IRU al 'popular' Rafael Durán
29 julio, 2010 por Diego Feliu

El ex director general de Cultura del Govern y ex portavoz del PSM en el Ayuntamiento de Palma, Pere Muñoz Peragorria, ha traspasado la empresa de comunicación IRU Gestio i Producció al ex portavoz del Partido Popular en Cort y ex regidor de Deportes, Rafael Durán Vadell, según se certifica en el cambio de administrador único de dicha sociedad. El pasado lunes día 19 se registró la dimisión o cese de Pere Muñoz del cargo de administrador y el nombramiento de Rafael Durán para ocupar ese puesto.
Muñoz y Durán coincidieron en el cargo de regidores de Palma -el primero en la oposición y el segundo en el gobierno- en el anterior consistorio. En la actual etapa, Rafael Durán tuvo que dimitir como portavoz 'popular' al ser detenido en agosto de 2009 en la llamada Operación Espada, vinculada a la investigación del caso Palma-Arena. Se le acusa de un delito de prevaricación.
Por su parte, Pere Muñoz estuvo en el punto de mira informativo cuando en mayo de 2008 saltó la noticia de que se había gastado 12.000€ en descargas de internet desde el ordenador portatil que le proporcionó el Consistorio. Cuando intentó justificarse y pagar de su bolsillo este gasto aseguró que tanto Pedro Àlvarez -ex edil de Función Pública- como Rafael Durán – ex concejal de Deportes- le dijeron que no tenía que devolver el dinero porque no medió alevosía y fue un error de comunicación.
Desde su constitución en julio de 2006 -dos meses después de abandonar el PSM y la portavocía en Cort- IRU fue adjudicataria de numerosos contratos con el Consell de Mallorca (160.000€ en sólo seis meses) y otros con distintos ayuntamientos, como el que consiguió para la elaboración del Plan de Usos y Gestión del Auditorium de Pollença.
A partir de ahora, IRU está administrada por Rafael Durán. Por el momento no ha trascendido la cantidad que ha podido pagar el ex edil 'popular' para hacerse con el control de la empresa montada por el columnista del diario Balears.

Valoració:-2menosmas
Per Barbàs, fa mes de 13 anys

Aquest Miquel Munar, és en Miquel Munar? El nou gurú d'UM? No m'ha puc creure!

Valoració:-8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente