muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

Serenor per les víctimes

Des dels inicis de la història la dona ha patit l'abús de l'home. D'una manera ignominiosa, gairebé totes les cultures han relegat el paper de la dona a un rol submís i insignificant, acompanyant sovint la preeminència del mascle d'un suposat dret a la violència per doblegar la voluntat de la femella.

Afortunadament, els temps estan canviant i les dones hem aconseguit passes importantíssimes en un camí difícil cap a la igualtat. Amb moltes batalles guanyades i moltes encara per guanyar, la xacra de la violència de gènere continua essent una guerra difícil de guanyar.

El nostre país, i la nostra Comunitat Autònoma també, ha desenvolupat iniciatives remarcables per assetjar la mesquina actitud del maltractador, però no hem d'abaixar la guàrdia i intentar de continuar ideant més i més recursos en favor de les víctimes per tractar d'arribar a la fi d'aquesta pràctica anacrònica, cruel i vexatòria.

És per això que ens hem de felicitar per iniciatives pioneres com la del projecte Iris del Servei d'Emergències 112, que, a més de cobrir una escletxa dins la cadena d'atenció d'emergència davant situacions d'agressions greus, aporta a la dona una sensació de serenor i relativa tranquil·litat, pel fet de poder registrar-se davant aquest Servei com a possible víctima i rebre així ajut més ràpidament davant qualsevol sospita d'agressió.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.