algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 19°
21°

Els impossibles pressupostos

Si no fos perquè s'acosten les eleccions, la governabilitat de l'autonomia balear seria, en plena crisi, molt delicada

Si no fos perquè hi haurà eleccions el pròxim maig, la situació de l'autonomia balear seria delicadíssima. No hi ha manera de dur endavant els pressupostos. Ahir, el conseller Carles Manera parlà molt clar: veu "impossible" arribar a cap acord amb el PP. El Govern tem que, un cop arribat el debat parlamentari, veuria que moltes de les seves propostes, fins i tot les consensuades, serien canviades.

Tècnicament és possible entrar en un any nou amb uns pressupostos prorrogats, sobretot quan manca poc temps per a les eleccions. El problema és que ara les Balears es troben enmig d'una crisi molt delicada. Si l'any que ve s'ha de recórrer a nous endeutaments o s'han d'establir operacions no previstes als pressupostos prorrogats, la intervenció del PPa la Cambra pot ser important.

S'ha de pensar que des del 5 de febrer passat, en què es produí l'expulsió d'UM de les institucions, l'esquerra decidí governar en minoria. Ja aleshores eren conscients que seria molt difícil aprovar els comptes per a l'any que ve. Es tracta d'una situació d'extrema precarietat que, sense cap dubte, aportarà més tensió a la pròxima campanya electoral.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.