algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
17°

Som vell, pobre i menyspreat...

Diuen que les obres d'adequació de Can Bauçà de Manacor (comprat per motius incomprensibles) costarien quatre milions d'euros. Un milió més per tomar el pont il·legal del riuet, dos milions més per construir-ne un altre; i ara surt una oferta d'una nau al polígon, que ningú no ha volgut comprar, que a l'Ajuntament li costaria només tres milions. Si sumam aquestes partides surt una xifra esfereïdora, superior al cost del nou Auditori. Ningú no escaïna massa, pels diners.

Ben diferent és quan volen posar el nom Guillem d'Efak a l'Auditori. No consentiran que l'edifici més car de Manacor (i potser el més modern i funcional) dugui el nom d'un home a qui atribueixen tres defectes elementals: negre, gatús i català; del Barracar mateix. Apuntau els noms dels qui, amb altres arguments, més subtils, marginaran en Guillem d'Efak i el voldran compensar amb algun honor "menor". Ja va passar amb en Miquel Àngel Riera i mai no varen mancar traïdors que col·laborassin fent doble joc, com els llimacs. Diferent és que en el món de les arts hi hagi moltes més persones a qui honorar. Patim l'autoodi d'un poble enverinat per la Ponentada Gran. Enaltir en Guillem d'Efak seria com construir més escoles i dotar-les bé, però no ho faran perquè la cultura faria perdre el poder als fatxes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan F., fa mes de 13 anys
Toni Dimoni. Insultant com ho fas perds tota la raó. De totes formes, per educació et respondré que sempre he admirat l'obra de d'Efak, així et quedarà clar què en pens de tot plegat. També he de dir però, que no és l'únic que es mereix donar nom a l'auditori, n'hi ha molts altres que també en són mereixedors: Antoni Mus, Sebastià Rubí, etc. I pel que fa a Bernat Nadal, es veu que no el coneixes gaire perquè té el costum de polititzar qualsevol qüestió i té el costum també d'anomenar sempre Miquel Àngel Riera, tengui o no tengui res a veure amb el tema de què parla. I, sincerament, el món no gira només entorn de Miquel Àngel Riera. Per favor, siguem seriosos.
Valoració:1menosmas
Per Toni Migdimoni, fa mes de 13 anys
JOAN F. ets un bàmbol. No parlam de dretes o esquerres, parlam de cultura. En Bernat Nadal té tot el dret del món a tenir preferències, però a l'article no en parla, d'això, nomes diu que a en Guillem d'Efak li han exactament igual que a en Miquel Àngel Riera: Un plenari Municipal ha votat en contra del seu honor.
I com que sospit qui ets, no m'estranya el teu comentari, eunuc literari.
Per què no dius què en penses del tema Guillem d'Efak?
Perque no el pots veure, aquesta és la veritat:negre, gat i català. Però només per això de català mos va donar una lliçó a tots
Valoració:-4menosmas
Per Joan F., fa mes de 13 anys
Hi ha per flipar! En Bernat Nadal sempre amb la mateixa guerra muntada i sempre omplint-se la boca amb en Miquel Àngel Riera que, per cert, no és que fos gaire esquerrà com tothom sap. Abans de parlar convé saber de què es parla. Si no, millor callar.
Valoració:1menosmas
Per Maria Rosselló, fa mes de 13 anys
Després de la traïció a Guillem d'Efak, podrà el potecari Gomila de Porto Cristo i del pepum mirar a la cara al seu germà Jaume, que ha retut homenatges a guillem d'Efak? Un venut i un lleial en la mateixa família!
Ei! Júlia Roman: de què vas?
Et paga bé el SOE perquè giris l'esquena a en Guiem d'Efak o és que tens un compromís amb el padr´´i de la teva nova quefa?
Valoració:-1menosmas
Per Toni Parreta, fa mes de 13 anys
Josep Isern Quetgles: na Julve no juga amb dues baralles, na Julve no sap jugar a cartes ,ella no mes sab jugar a la OCA "i tiro por que me toca"
Valoració:-1menosmas
Per Maria Rosselló, fa mes de 13 anys
El nom de Miquel Àngel Riera ja està massa gastat. Només dones voltes al mateix tema. Sembla patològic. Per favor, canvia ja de registre, Bernat. I pel que fa al nom de l'Auditori, si bé és cert que hi ha un gran deute amb Guillem d'Efak, també és cert que no és l'únic imfravalorat. Pensau una mica i us n'adonareu.
Valoració:1menosmas
Per Toni Magraner, fa mes de 13 anys
Una prova més per demostrar que a la gran majoria de polítics, quan no hi ha vots, doblers, o intercanvi de favors pel mig, simplement no interessa ... Fa mal i és una llàstima, però al manco, escrits i manifestacions com aquests ajuden a tenir sempre presents els que tant varen aportar a la nostra cultura. Ànim Bernat!
Valoració:-1menosmas
Per Serafí Lliteres Maçanet, fa mes de 13 anys
No només el Partit Popular, que jo sàpiga Unió Mallorquina i el PSOE no han votat a favor. Aquesta gent consenten tenir Manacor ple de carrers dedicats a fatxes que no a la gent de la Cultura que hi ha hagut a Manacor.
Valoració:1menosmas
Per Josep Isern Quetgles, fa mes de 13 anys
Aquests del Partit Popular de Manacor, són hereus genètics dels assassins de la Guerra Civil?
Des de Lloseta no es pot entendre com un poble és capaç de imfravalorar els seus fills més universals. Un d'ells és en Guillem d'Efak a qui ara mateix tanta gent reïvindica a nivell de mallorquinitat, de catalanitat. Era mulat, però més mallorquí que tots nosaltres.
Em dol especialment el menyspreu d'UNIÓ MALLORQUINA den Melià. En Guillem d'Efak era Uemita i havia participat en les seves llistes electorals. Com el paguen? Donant-li l'esquena. Senyota Julve: vostè juga amb dues baralles.
Valoració:12menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente