muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín: 11°
12°

La praxi de l'escurçó

Cal insistir-hi perquè és la clau: aquesta situació extrema que viu el PP té un nom propi: Carlos Delgado Truyols. La seva demagògia d'extrema dreta ha posat J.R. Bauzá a les portes de l'UCI. El botifler de Calvià està convertint la Part Forana en un polvorí. A Bauzá, que coneix millor Madrid que Mallorca, Delgado li està muntant una nova guerra de les Germanies dins el seu propi partit. No s'havia vist res igual a Mallorca des que el 1523 els tercios de Carles V, que arribaren per ajudar els nobles, s'enfrontaren amb la gent mallorquina avalotada i dirigida per Joanot Colom al camp de la Marjal, entre sa Pobla i Muro.

Els temps han canviat. Vivim en democràcia, però dins l'inconscient col·lectiu encara hi ha presents les velles cicatrius. S'ha vist amb la remenada de coa de Font. Ahir es parlava de moviments importants de batles i exbatles del PP de la Part Forana a favor del pobler. I a partir d'un fet: ja són multitud els que han vist el llautó a Delgado, un ambiciós sense mesura i sense entranyes que està manipulant l'apotecari de Marratxí perquè converteixi el PP en una olla de cargols per, un cop produït l'esclat, passar ell amb la granera i tirar les closques al fems.

J.R. Bauzá ha de desenvolupar la seva praxi política a partir d'un fet: ell va guanyar el congrés de març. Les bases i molts de dirigents el votaren de manera àmpliament majoritària, inclosa la pràctica totalitat de la gent que dóna suport a Font. Per què els traiex? Per què s'alia amb l'ultramuntà de Calvià? Si Bauzá es pensa que pot apaivagar un escurçó verinós ficant-se'l dins la butxaca, va ben errat. L'únic que aconseguirà és una mossegada terrible allà on més cou. La gent que envolta Font està mostrant la seva lleialtat de dècades al PP balear de sempre. J.R. Bauzá ha intentat pegar un gir de dimenssions imprevisibles enganat per Delgado.
Només l'escurçó pot sortir guanyador d'aquest drama.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per lluís, fa mes de 12 anys
"No s'havia vist res igual a Mallorca des que el 1523 els tercios de Carles V, que arribaren per ajudar els nobles, s'enfrontaren amb la gent mallorquina avalotada i dirigida per Joanot Colom al camp de la Marjal, entre sa Pobla i Muro."
¿ho diu de veritat? bffff ¿ no és donarli massa importància a Delgado??
Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente