cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 9.12°

Margalida i els tres colors

Hi ha moltes Margalides, a l'Illa. Però de Margalida Capellà i Fornès, només n'hi ha una. Una que és constant, emprenedora, brillant, endinsant-se en la història dels tres colors d'un passat de dolor, i que ella, Margalida Capellà, fa present palpitant als seus llibres Dones republicanes. Memòria de la Guerra Civil a Mallorca (1936-1939)", en els seus dos volums editats per Lleonard Muntaner. El proper divendres, dia 29, seran, els llibres, presents a Sa Congregació, a sa Pobla, un òptim començament de curs. Margalida Capellà, escriptora que recerca entre les fibres que encara recorden, nimbada pels tres colors, groc, vermell i morat, serà aquí per unes hores, entre nosaltres, amics i admiradors.

Al col·loqui, al local de Sa Congregació, juntament amb Margalida Capellà, hi participaran Maria Antònia Oliver, presidenta de l'Associació Memòria Històrica de Mallorca, i el prestigiós historiador Bartomeu Gost. La presentació d'uns llibres vitals per entendre el nostre ahir i una interessant conversa. Abans, a les 18.00 hores, a la part de la ronda Nord de sa Pobla, es procedirà a la inauguració oficial del carrer dedicat a l'advocat i professor Joan Pizà Massabet, qui, el 1934, juntament amb Jaume Serra Cardell i altres, creà l'Agrupació Socialista de sa Pobla. Joan Pizà fou un cavaller ple de dignitat. Es va haver d'exiliar a l'Uruguai i anys després tornà amb la seva família.
El proper divendres, al carrer Joan Pizà i a les 19.30 hores al saló de sa Congregació, a sa Pobla, serà un jorn de coloració diferent. Amb una Margalida Singular.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.