cielo claro
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.53°

De Merkel a Middelmann

La cancellera alemanya Angela Merkel va fer unes declaracions amb gran impacte a tot Europa occidental al voltant de la multiculturalitat. Merkel considera que l'intent de crear una societat multicultural a Alemanya ha fracassat i és partidària de canviar de model i exigir als ciutadans venguts de fora que s'integrin. Això passaria, segons Merkel, per obligar aquests ciutadans a parlar l'alemany perquè així, diu la cancellera, tindrien més oportunitats per trobar feina i integrar-se en la societat.

A Mallorca, hi viuen molts de ciutadans de nacionalitat alemanya. Uns han fet allò que toca, és a dir, aprendre la llengua catalana, que és l'única llengua pròpia d'aquesta terra. D'altres no han mostrat respecte ni han tingut interès per integrar-se.

I n'hi ha alguns, com el senyor Middelman, que pretenen que siguem els mallorquins qui ens adaptem a ells. No hi seria de més que Merkel fes una crida als alemanys que van a viure a altres bandes perquè facin allò que ella predica per a Alemanya.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per emigrante, fa mes de 13 anys
Joan: no sabía que este diario solo lo podían leer los "integrados". Lo leo por lo expuesto en el post anterior y lo que pase en Mallorca me sigue interesando. Seguramente tu serás de ese 5%.que divide el mundo entre catalanes puros, buenos y cultos y catalanófobos españolistas, malos e incultos.
Diario "normalizado" ...¿es el que se mantiene con propaganda oficial pagada por todos?
Guillemet ... sii no me crees que puedo hacer
Valoració:-9menosmas
Per Joan, fa mes de 13 anys
emigrante: què putes fas llegint un diari normalitzat? O potser ets un mallorquí espanyolitzat amb ganes de tocar els dellons?
Valoració:2menosmas
Per Guillemet, fa mes de 13 anys
emigrante: t'en vares anar d'aqui perque no sabías o no volies integrarte, no eres capaç de sortir endevant.
Per altre banda no me crec que ara per ara estiguis enfora de les Illes.
Valoració:6menosmas
Per emigrante, fa mes de 13 anys
SImo:
tranquilo que soy emigrante mallorquín, o sea que ya me fui de la isla. Reconozco que pasé muchos años muy felices en Mallorca y que dejé muchos amigos en ella, pero mis hijos empezaban la escuela y fui consecuente con mis ideas,asi que me largué a buscar faena en otra parte donde la educación me pareciera la adecuada para que mis hijos salieran adelante. Por lo tanto lo de "vivir de subvenciones" se lo dejo al Sr. Martí, a la OCB, a los dinamizadores lingüísticos, a este periódico, al STEI, etc. etc.
Al Sr. UCI: si que el tema está muy tratado en otros periódicos pero en este no se ha dicho nada. (y menos el Sr. Martí) y me interesaría su opinión al respecto de la movilización alcanzada. Que se me acuse de españolismo parece una estupidez ... que me importa a mi el españolismo o el catalanismo ! Los inmigrantes vamos donde está la faena y donde podemos sacar nuestra familia adelante. Lo de la lengua propia, la integración, los paises catalanes, la colonización española .... creo - y puedo equivocarme - son delirios oníricos del 5% de la población.
Creo que me extendí demasiado. Un saludo a todos
Valoració:-13menosmas
Per Simó lo Tòrt, fa mes de 13 anys
=), precisament perque he traballat molts d'anys a paisos que ara ens envien "alliçonadors" puc opinar i puc dir que per exemple a la Rep. Dominicana i a Cancún hi he deixat molts d'amics, gent d'allà.Com a bon mallorquì sempre vaig respectar la idiosincracia i la cultura dels nadius, peró això no deixa que sigui opinant que molts d'aquests emigrants que ara ens volen exterminar, al seus paisos siguin uns inutils i fins i tot uns delincuents
Valoració:7menosmas
Per =), fa mes de 13 anys
Simó lo Tòrt: esper que tu mai no surtis de sa roketa, tu si que seràs un individu totalment inútil fora del teu lloc d'origen...
Valoració:-5menosmas
Per II*II, fa mes de 13 anys
emigrante:
Si estam atents a l'evolució, cada vegada més veloç, cap a la independència del nostre país, veurem que hi ha un abans i un després del mes de juliol d'enguany (recordem: manifestació a Barcelona, dia 10, i sentència de la Cort Internacional de Justícia, dia 22). Ara, està agafant força la idea de la declaració unilateral d'independència per part del Parlament quan hi haurà majoria suficient; en conseqüència, han perdut interès les consultes que tots sabem que no tenen cap efecte.

www.vilaweb.cat/.../cort-internacional-justicia-avala-independencia-unilateral-kosove.html

Valoració:5menosmas
Per SESE, fa mes de 13 anys
Si, seguro q los alemanes q traen aqui tanta pasta no tienen otra cosa q ponerse a aprender catalan pq a Tomeu Marti le apetezca, igual q los inmigrantes q vienen a sobrevivir...es logico.
Valoració:-20menosmas
Per unitat de cures intensives, fa mes de 13 anys
emigrante, per ventura el "puro pragmatismo" és aprendre la llengua de la terra, que obre moltes portes i el cap, que alguns tenen tancat a res que no sigui colonialisme espanyol...

Sobre l'article que espera, que no sap cercar al cercador d'internet? El tema està sobradament tractat...

Es mostra vostè, emigrante, molt ancorat en postures espanyolistes poc propícies a la modernització europea.
Valoració:21menosmas
Per emigrante, fa mes de 13 anys
Sr, Martí;
Creo que entendió mal a la Sra Merkel. Ella habla de que los inmigrantes hablen alemán, no bávaro o frisón.
Y siempre - según Ud. - tenemos las dos bandas; los que aprendieron mallorquín y los que no muestran respeto ni interés por integrarse
No pensó que de repente " la única lengua propia de esta tierra" no la aprenden por puro pragmatismo?
Un saludo y sigo esperando el artículo sobre el refernéndum independentista en Tarragona
Valoració:-21menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente