algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
15°

La presència dels immigrants

Els ciutadans han detectat tot d'una el desastre dels nouvinguts sense feina. Els polítics han de reaccionar aviat

Més del 60 per cent dels ciutadans de les Balears consideren que hi ha massa immigrants a l'Arxipèlag, segons una enquesta de Gadeso. És normal que en època de crisi i atur la preocupació vagi en augment. Basta sortir al carrer per comprovar-ho: resulta depriment veure homes joves, sovint subsaharians, demanant almoina a les portes dels supermercats.

A més, amb el final de la temporada turística és evident que augmentarà el nombre de persones que quedin fora del mercat laboral, fins i tot dels vessants més marginals. El problema de la immigració descontrolada ve de lluny. A l'empara del boom de final dels noranta i fins al 2007, l'allau de nouvinguts ha estat imparable.

Les Balears eren un país immers en la construcció i en grans obres públiques. Ara tot s'ha invertit. Els primers que ho veuen i que se'n preocupen són els ciutadans, però no s'ha detectat fins ara cap reacció semblant dels responsables polítics, els quals, tard o d'hora, hauran d'afrontar la situació.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per MJ, fa mes de 13 anys
Truman, duc cinquanta anys enrevoltat (a Madrit) de forasters (aquí el foraster som jo, però no ho sembla perque faig el mateix que ells), de sis milions de forasters. Bé, idò mai n'he trobat cap com tu. M'agadaria sebre d'on has sortit per no anar-hi mai.
Valoració:11menosmas
Per som, fa mes de 13 anys
El 60% som nosaltres, el 40% restant són els forasters, com en Truman aquest, que o sé que deu fer per ca nostra enlloc de matar indis per Carolina del Sud.
Valoració:11menosmas
Per Do not visit Majorca, fa mes de 13 anys
Els culpables són en Felipe González, n'Aznar i en Zapatero que han practicat una política de "frau de llei" o sigui fer "l'ull gros".

¿An el Món hi ha gent més dolenta que els forasters?
Has vist un japonès il·legal?
Has vist un coreà il·legal?
Hi ha milers de xinesos il·legals?
Hi ha desenes de milers de sudamericans il·legals?
Hi ha desenes de milers de moros il·legals?
Hi ha desens de milers de negres il·legals?
Valoració:3menosmas
Per Els d'UM i PP ho arreglaran, fa mes de 13 anys
Si no tenen feina que els mantenguin els del PP i UM que els varen dur fent obres per amunt i per avall. Cada militant del PP i UM que doni menjar a tres o quatre i problema resolt.
Valoració:8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente