algo de nubes
  • Màx: 20.6°
  • Mín: 12.63°
15°

Culpa de l'homosexualitat

Entre l'homosexualitat i la pedofília, segons els psiquiatres i els psicòlegs en els quals s'ha assessorat el Vaticà, hi ha, no una relació de causa a efecte demostrada, però sí una vinculació que, a judici del número 2 de la jerarquia vaticana, Tarcisio Bertone, mereix ser remarcada. I així ho va fer en públic aquest home de Déu, qui, basant-se també en estudis de psiquiatres i psicòlegs, descarta qualsevol relació entre celibat i pedofília. I ja la tornam a tenir armada. L'homofòbia vaticana, un dels assumptes més opacs i complexos de l'Església oficial, ha trobat manera de carregar a l'esquena dels homosexuals els pecats pels quals en aquests moments l'Església és la font més abundosa d'escàndol moral arreu del món: Ai d'aquell que escandalitza un d'aquests petits...! És un afer que concerneix a milers de capellans, tot i que el nombre oficial serà sempre inferior al real.

Però els individus -la classe de tropa eclesiàstica- implicats no haurien pogut mantenir la seva passió execrable sense la complicitat o la ignorància deliberada de part de les jerarquies. Aquests dies s'ha assenyalat Benet XVI, essent cardenal Ratzinger i prefecte de la Doctrina de la Fe. Les reaccions vaticanes copien vagament el model dels partits polítics enfangats en afers de corrupció: denuncien campanyes contra l'Església, contra el catolicisme, i finalment contra el papa. D'altra banda, ofereixen una retòrica bel·ligerant contra el pecat/delicte de pedofília, tot i que eludeixen entrar en certs episodis de complicitat manifesta.

Ara, les explicacions (pseudo?)científiques del cardenal Bertone vénen a confirmar que el Vaticà és un nus de nervis, que s'ha precipitat en aquesta situació en què hom pren decisions equivocades i embulla encara més allò que es voldria cloure per sempre. Val a dir que aquest cardenal, consultat sobre la clonació, s'hi manifestà no gaire favorable, amb una excepció: estaria molt bé, va dir, poder clonar Sofia Loren. Aquesta proposta carnal i estètica el feia simpàtic -és, de fet, un home simpàtic-, i per això mateix és més lamentable l'explicació de l'homosexualitat com a factor estretament relacionat amb la pedofília.

En qualsevol cas, les contradiccions abissals de la jerarquia en aquest afer, sobretot pel que fa al reconeixement de la culpa, al penediment i al perdó, no presenten gaire novetats en l'aplicació d'un llibre d'estil que ha menat, al llarg de la història, a situacions de prepotència i de crueltat on difícilment els catòlics podrien destriar la inspiració divina. No obstant això, també s'han de destacar avenços considerables: The Beatles no han hagut d'esperar segles a ser perdonats pel Vaticà. Amb motiu del 40è aniversari de la seva dissolució, se'ls perdona que el 1966 diguessin que eren més populars que Crist. L'Osservatore romano arriba fins i tot a reconèixer la qualitat de les seves melodies, i, d'aquesta manera, ens lleva de damunt un pes que no ens deixava viure.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Ligeia, fa mes de 13 anys
Na Caterina ho ha dit tot.
Són una colla d'hipòcrites, homòfobs i masclistes. No tenc res contra els capellans de barri que ajuden la gent marginada, els admir. Però quan puges dins la jerarquia fa pudor de socorrim. Si el Bon Jesús tornava (suposant que hagi existit tal i com s'explica), els fotria fora del Vaticà a potades.
Valoració:3menosmas
Per Joan de Balàfia, fa mes de 13 anys
Per a jo, es Beatles són més importants a sa història que en Jesús de Natzaret. I no és s'església sa que ha de perdonar, ja que no és ella s'agreujada sinó es Beatles, en Galileu, en Giordano Bruno...
Valoració:1menosmas
Per Ateu, fa mes de 13 anys
Maldedir, si hi ha infern (cosa que no crec) hi hauries d'anar de cap per no denunciar els abusos dels teus i perdre el temps en ficar-te amb els que tenen la dignitat de fer-ho. Amb gent com tu pul·lulant per la Casa de Déu hi ha per despuntar-se d'immediat.
Valoració:8menosmas
Per Maldedir, fa mes de 13 anys
Quina mania que té el "mestre" Frontera amb l'Església Catòlica! Sempre se n'alegra de que hi hagi crítiques en contra d'ella. Vaja un article més pudent! Barrejar tota la tritesa d'aquest tema de la pederàstia amb el "perdó" als Beatles és tenir ganes d'embrutar la imatge de la "seva" Església. Ens hauria de contar, algun dia, què li feren a ell quan estava al Seminari... Alguna de grossa en degué passar que no s'atreveix a dir. Ja ho sabem que ningú no és perfecte, i tampoc ho és l'Església, però ella almenys ho reconeix i no es cansa de fer costat als més desvalguts a qualsevol racó del món. Naturalment que té "fallos", però el senyor Frontera no els n'hi perdona cap mai: sempre està a l'aguait per fer-ho públic i mostrar la seva alegria per les mancances i les errades que sovint comet. I això no és seriós, senyor Frontera: s'ha de dir tota la veritat o s'ha de callar. No es pot anar pel món amb aquest ressentiment tota la vida.
Valoració:-17menosmas
Per Quasi agnòstic, fa mes de 13 anys
Molta raó tens, Caterina. La complicitat, l'hipòcrita dissimul, i l'excessiva tolerància, són els pecats que més es poden retreure a la jerarquia eclesiàstica amb relació als religiosos pederastes. Ai, la Santa Mare Església!
Valoració:22menosmas
Per Caterina, fa mes de 13 anys
Els pederastes són un col·lectiu de tarats dins els homosexuals, i els que violen nines de 9 anys (o dones de qualsevol edat) són un col·lectiu de tarats dins els heterosexuals.

Es veu que de fills de puta n'hi ha pertot, el que no hi hauria d'haver dins l'Església és còmplices i consentidors de cap tipus d'abús, ni gent tan miserable capaç de carregar les culpes als col·lectius amb més dificultats socials.
Valoració:34menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente