algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 15°
18°

La revolució dels competents

És ben curiós que, en un país on hi ha més de quatre milions d'aturats, sembla que falti gent a l'hora de fer feina. Potser simplement és un fet subjectiu, una observació parcial i meva, però no acabo d'entendre per què, amb tants milions d'aturats, teòricament buscant feina i no trobant-ne -ells mateixos ho expliquen-, s'ha de fer mitja hora de cua per fer una simple gestió bancària, per exemple. Aquesta impressió s'accentua dramàticament si hom té la desgràcia d'haver de tractar amb professionals: ningú no respon, silenci total, ineficàcia. ¿Vostè desitja que li vinguin a prendre mides per unes cortines? ¿Per uns prestatges? ¿Que li vinguin a arreglar una canonada, un vidre trencat, una rajola? Molt bé: entri en una botiga o taller i li diran que sí, que vénen, li agafaran l'adreça i li donaran dia i hora i una targeta molt ben impresa, perfumada.

Però, ai! Desesperi's: passaran setmanes i infinites trucades abans que algú es presenti a fer la feina encarregada, potser mesos fins al moment de veure penjades les seves cortines, el moble muntat o que li facin lliurament a domicili del que desitjava (un piano de cua, un rellotge de carilló, una banyera d'hidromassatge...). El desencís és total, majúscul. No hi ha res a fer. Ningú no compleix un termini, respecta un pressupost ni és fidel a la paraula donada. Un desori, negligència i matusseria. Professionals: ¿on sou? Què hi farem... I això sense entrar a avaluar la categoria de la feina feta, la qual a vegades fa plorar els àngels més incompetents: tot es desmunta, cau, s'esllavissa o tremola. Per no parlar de les feines encarregades a empreses gegantines: de telefonia, aigua, gas o electricitat.

Tot és el mateix: passar la maroma amb parauletes ensucrades, incomplir, cobrar i bona nit si et colgues. Què hi farem... S'ha de tenir molta paciència. Aquest és el nostre país. Com dic, no hi ha opinió: enumero la realitat més sòrdida, més atribolada. Repeteixo que tot això són les meves impressions, totalment meves, és a dir, relatives i parcials -subjectives, doncs-, però les ganes de fer una extrapolació a tot el món professional són més que imperioses. ¿Hi ha ningú que vulgui treballar? ¿Hi ha ningú que en sàpiga? ¿Hi ha algú disposat a complir un termini, a fer una feineta amb sapiència i alegria?

El fet és aquest: sembla que ningú no vulgui rodar ni batre. ¿Que potser tenen por de no cobrar? Però malament si pagueu per endavant: el risc de tastar l'incompliment persisteix: músic pagat, etc. L'experiència m'ho demostra. I tot això en un país on els aturats es compten per milions, i la cosa no té cap caire de millora en l'horitzó a curt termini. És clar que els senyors que haurien de donar una mica d'embranzida a la moviola, els polítics, demostren la mateixa manca d'inventiva i d'empenta que la resta del país, tots adormits en el marasme més gandul i més imbècil. La veritat és que hi ha una revolució pendent, i és proletària, com deia el barbut economista prussià. Els treballadors capacitats i complidors han de revoltar-se, imposar la fèrria dictadura dels competents. Tanmateix, etc., etc.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per i jo que se, fa mes de 13 anys
Josep, ja t'agradaria tenir la ploma d'en Melcior, sigui o no de l'any 1940. Gran escriptor, gran persona, i tu???. Una bubota.....???
Valoració:-4menosmas
Per Josep, fa mes de 13 anys
Jo en canvi combreg més amb l'assenyat comentari de n'Aina. En Melcion està a l'any 1940 i no ha evolucionat. Pareix acabat de sortir d'un "cursillo de cristiandad". La culpa de tot la té el professor progre que el feia anar d'excursió de petit enlloc de fer-li aprendre les conjugacions (d'aquí li ve la tírria als progres). La frustració que li va provocar aquell sadisme pseudoecologista el dugué a idolatrar per a sempre més la feina dura i a odiar els que sols saben mirar floretes. Ja es veu que odia el barbut renà, però encara més el seu gendre.
Valoració:5menosmas
Per Xesca, fa mes de 13 anys
Hi ha cada comentari de perdonavides que fa plorera. I molta.
En canvi, combreg amb els comentaris de Pere i Mateu. Del tot.
Revolució pendent, sí. I amb aquesta segur que progressam. I molt.
No a les reunions i assemblees inoperants, no a la formació de comissions com a solució per no solucionar un tema, no als coordinadors i a les coordinacions, no als assessors ineficaços...
Sí a la feina ben feta.
Valoració:0menosmas
Per Aina, fa mes de 13 anys
Batualmón sagradet Melcion i tu vas per feina! Els vagos són els altres. Això teu és un maniqueisme de panfonteta. I és una ofensa cap als treballadors d'aquest país. Ara el problema econòmic i social serà culpa dels que feim 9 o 10 hores de feina. I el brètol del president de la CEOE què? Aquest deu ser dels que ens imposaran la dictadura dels "competents". De fet avui ja diu que voll allargar l'edat de jubilació per tal que poguem fer més feina.
Valoració:-30menosmas
Per Emili, fa mes de 13 anys
Si analitzam fredament la situació laboral de Mallorca surten uns números distints dels oficials. Treguem de les llistes dels aturats els immigrants que enviaren a demanar les grans empreses espanyoles que, per a dissimular formaven UT's amb empreses de Mallorca i que en acabar les obres faraòniques i dur-se'n els nostres diners a invertir a una part ens encolomaren a nosaltres. Després traguem de les llistes els parats que hi estan perquè els hotelers, en acabar la temporada, es treuen del damunt. I finalment treguem de les llistes els que cobren de l'atur i tenen una altra feina clandestina.
I és que els mallorquins, a jutjar per les espectatives de vot, no li feim gaires nassos a la corrupció.
Valoració:26menosmas
Per Mateu, fa mes de 13 anys
Vaig tenir un accident amb el cotxe, un guiri em pegà per darrere en un semàfor en vermell, i trigaren mes i mig en adobar-lo. Abans havia anat al taller Renault, la marca del meu cotxe, i em donaren hora per anar-hi al cap d'un mes i escaig per donar-me cita!!!
Valoració:16menosmas
Per pere, fa mes de 13 anys
Hi ha una revolucio pendent, i no es proletaria, es una revolucio que parteix del conexement , del gen ,de la neurona, de les interelacions,.......de la ment humana.
Valoració:18menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente