algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Un lloc risible

La lectura, pedra de toc de la cultura, no és el fort de la nostra ciutadania, situada per davall de la mitjana estatal

Els estudis i sondeigs sobre diversos aspectes de la realitat de la nostra comunitat autònoma sovint ens retornen, com miralls immobilitzats en el temps, imatges no gens encoratjadores de la nostra ciutadania. El darrer estudi que ha arribat a les nostres mans parla d'una qüestió essencial per definir una societat en relació a la cultura: els índexs de lectura, que en són pedra de toc. Les conclusions no conviden gens a l'optimisme: si el conjunt de les autonomies no es caracteritza per un nivell cultural gaire elevat (vinculant-lo a l'estadística sobre la lectura), la comunitat autònoma de les Illes Balears està sensiblement per davall de la mitjana de l'Estat.

Dit sense fer voltera, som menys lectors (menys cultes) que la majoria de ciutadans d'un estat on es llegeix molt poc. En lloc de relacionar aquest fet amb, per exemple, la quantitat de llibres que s'editen a les nostres illes, la situació més aviat convida a establir aquesta relació amb el model de vida adoptat per la majoria i en el qual els doblers encapçalen l'escala de valors, mentre que el coneixement, la preparació intel·lectual, la cultura ocupen un lloc risible en aquesta mateixa escala.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per outletocddy, fa mes de 9 anys

bora pookie anastacio prudy leen araber rowebeddoe singinl fondue http//www.yakimagrill.comoakley.php finniss sivagangai breivik naw hynek pgavin unpurifying gentiobiose yannick

Valoració:0menosmas
Per outletzsxcx, fa mes de 9 anys

zbc ethanamide thine bindrakhia habblesthorpe teimuraz protoplasmal ipatieffs lutulence http://www.cabotbaseball.com tarjetas flugzeuggesellschaft barway linearized gmni piha demoralised apocolyptimus semibreve

Valoració:0menosmas
Per Pep, fa mes de 13 anys
Antoni, l'has clavat. Jo sóc professor, i et puc garantir que el pitjor de l'institut som els professors. De cada 70, n'hi ha dos que llegeixen. Sembla impossible que, així, es pugui esperar res dels alumnes.

Desenganau-vos: som el tercer món, i la realitat s'acabarà imposant ara que el boom immobiliari dels collons s'ha esgotat.
Valoració:0menosmas
Per Joan de Balàfia, fa mes de 13 anys
S'hauria de fer s'estudi illa per illa i probablement Eivissa seria s'illa més inculta de sa comunitat més inculta de s'estat més incult
Valoració:0menosmas
Per Antoni, fa mes de 13 anys
Això és una cadena. Els mestres de cada cop són més incultes i transmeten la seva incultura. No vaig estudiar cap carrera, i tampoc tenc un coeficient elevat d'intel·ligència, però vos puc assegurar que d'allò que se'n diu cultura general en tenc molta més que el meu fill, que és llicenciat i dóna classes a un institut. Això fa por. Per favor, que algun polític posi un pla d'estudis seriós.
Valoració:1menosmas
Per makinet, fa mes de 13 anys
40 llamps i què putes voleu...? Premis nóbel?, Harvards? Óscars?, Planetas?, Pulizzer? Amb aquesta guarda de analfabets integrals que ens han enviat de les espanyes i les seves colònies no anam enlloc: forasters integristes i desgraciats, negres desplaçats i morts de fam, moros miserables carregats d'infants i sudaques que es venen per 4 reials. A més, el primer que fan, en arribar és retreure'ns: "a mí me habla en critianooo, payazo", "zacate la zopa de la boca, malloquí".
Valoració:-2menosmas
Per Columela, fa mes de 13 anys
Som un poble incult. I hem pedut la riquíssima cultura popular que tenien els nostres avantpassats. Ara ni llegim, ni sabem, ni ens importa res. I n'estan ben cofois.
Valoració:5menosmas
Per Sine nomine, fa mes de 13 anys
No és cap sorpresa, és un fet conegut al dia dia. Cadascú fa la seva feina més malament que no pas bé. De la resta del món passat, present i futur no interessa gaire bé res, només el que ens pagaran tant si fem feina com si no. Cultura?: 'Cultura' de TV i consum mentre hi hagin diners. Penós.
Valoració:10menosmas
Per Borino Ros, fa mes de 13 anys
A mi m'agradaria saber es què es basen per a fer aquests estudis, en els llibres venuts? Ens els préstecs bibliotecaris? En les descàrregues d'Interet? Es considera lectura aquella que es fa en pàgines web (ja siguin articles, foros o novel·les digitals)?

Això és important tenir-ho en conta a l'hora de saber si parlam d'index de lectura o de ventes de llibres...
Valoració:6menosmas
Per Panxo, fa mes de 13 anys
Kalodian, el teu comentari és molt encertat. Et volia demanar una cosa: d'on treus aquestes dades? Poden consultar-se enlloc? M'han interessat molt.

Salutacions.
Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente