algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
18°

L'advertència de Ginés Quiñonero

L'exregidor de Cort fa una valenta radiografia del drama de Son Gotleu i té paraules molt dures contra Calvo

Ginés Quiñonero, actual president de l'Associació de Veïns d'Orson Welles i exregidor de Sanitat de Cort pel PSOE (als anys 80), fa en l'edició d'avui una esfereïdora, lúcida i valenta radiografia de l'explosiva situació de Son Gotleu a causa de l'enfrontament interètnic. Diu que hi poden haver morts i no s'amaga en qualificar l'actual batlessa, Aina Calvo, com un "cadàver polític". Quiñonero ja era càrrec públic socialista quan Calvo anava a escola. Sempre ha estat una persona compromesa amb Palma des d'una perspectiva d'esquerres.

Per això té tant de valor, en una visió progressista, la seva denúncia que alguns immigrants de Son Gotleu es comporten com "invasors" sense respecte per la normativa vigent. Des de l'altura de la seva autoritat moral, Quiñonero fa treure els colors i les vergonyes als actuals governants municipals, incapaços de solucionar el problema. Els encapçala una Aina Calvo que s'està mostrant com una autèntica incompetent que no pot abordar amb coherència les principals dificultats de Ciutat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Guillem Nigorra, fa mes de 14 anys
Me'n fot si en Quiñonero parla en català o en castellà. Allò que ha de menester és un bon tapamorros.

Allò patètic és que hi ha diaris que, en lloc de tapar-li el cap, li donen fua.

PD: Per cert, a IB3 Ràdio en Quiñonero dels orgues s'hi expressà en un català perfecte!
Valoració:-3menosmas
Per Don Tú., fa mes de 14 anys
A Funcionari: Idò això que diu del Sr. Quiñonero, ja és un bon senyal. Me'n alegr perquè trob que té molta raó amb les coses que diu.

Jo vaig estar a Son Gotleu devers 12 anys i me va agradar. Llavors la cosa ja es va desbaratar.
Valoració:3menosmas
Per J.M., fa mes de 14 anys
L'esquerra mai ha admes la critica i això és una constant al llarg de la història. Hem d'esser més crítics amb noltros mateixos i mes humans, tot hom té dret a opinar i a discrepar. O no?
Valoració:4menosmas
Per funcionari, fa mes de 14 anys
El senyor Quiñonero va ser tinent de batle de Sanitat des del 1979 al 1983 i sempre parlava un català ben bo.
Valoració:4menosmas
Per Don Tú., fa mes de 14 anys
A mi m'agradaria sebre els anys que du el Sr, Quiñonero aquí i el grau de integració que ha assolit.

Amb la llengua, per exemple. Deman, eh...
Valoració:22menosmas
Per justisiero, fa mes de 14 anys
si parlem d'invasors, en quiñonero pot entrar al sac igual que tots aquets españolitos que no son capaços de respectar cap ni una costum d'aquesta terra, ah!!!, i faig diferencia entre españolitos i gent que si ha sabut comportase amb respecta i que ve de fora...jaume matas...a jugar
Valoració:5menosmas
Per HUGO CHÁVEZ, fa mes de 14 anys
Em deceb molt l'actitud del dbalears. Es suposava que era un mitjà progessista i ara veig que no. Donant suport a les declaracions d'aquest impresentable i fent èmfasi en la condició d'immigrants i l'adscripció ètnica dels col·lectius implicats en el conflicte no crec que sigui la millor manera de solucionar les coses.
El problema no rau en el fet que sien d'aquí o d'allà. La qüestió és que Son Gotleu ha estat històricament deixat de la ma de déu i que no ha interessat gens la cohesió social perquè senzillament els vots d'aquest indret no valen ni un real. El conflicte doncs no pot reduir-se a la demagògia barata i que alimenta actituds xenòfobes com afirmar que els nouvinguts actuen com a invasors i que no respecten les normes de convivència, quan moltes vegades els qui no compleixen aquestes normes són els propis mallorquins, entre els quals també hi ha molt cabrum i poques vergonyes, com a totes bandes.
Generalitzar i culpabilitzar de la problemàtica estructural d'una barriada a unes persones en funció a la seva procedència geogràfica em sembla molt perillós i frívol.
En tot cas la culpa és d'aquests polítics de merda i incompetents que hem tingut la desgràcia de tenir al llarg d'aquests anys, els quals s'han estimat més mirar cap una altra banda amb bajanades innecessaries com el palau de congresos o Son Espases
Valoració:-1menosmas
Per Andreu Massutí, fa mes de 14 anys
Si per anar contra na Calvo el dBalears ha de donar suport a un puta boig com en Quiñonero, estam ben arreglats.

Feis-vos-ho mirar!
Valoració:3menosmas
Per Cremat de tanta demagògia, fa mes de 14 anys
El concepte d'invasor és subjectiu. O és que només és invasor aquell que no és espanyol? Aquest home transpua una xenofòbia escandalosa.
El problema de Son Gotleu és l'incompliment de la llei. Aquell que delinqueix que en pagui les conseqüències. Tothom sap que allà s'hi ven droga i què fan les autoritats, res de res. Gitanos i nigerians. Sí, tots dos grups! No defens ni els uns ni els altres perquè no crec que la raça determini si una persona és bona o no. Això ho determina els seus fets. I m'indigna moltíssim que els gitanos se sentin legitimats per voler fer fora els africans de la "seva" barriada quan ells són els primers incívics i antisocials. Fa uns anys tenia un millor concepte dels gitanos, però el fet de tenir-los com a veïnats m'ha fet canviar radicalment d'opinió. M'agradaria que tots aquests politiquetxos que parlen d'integració els tenguessin de veïnats d'escala o de carrer, a veure què en pensarien aleshores.
Valoració:18menosmas
Per J.R.Bosch, fa mes de 14 anys
Una cosa es la teoría i l'altra es la practica. Els esquerranossos de saló son la pesta.
Valoració:29menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente