algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.88°

Anar-hi anant, anar-hi anant, anar-hi anant...

Aquest títol és d'una cançó de La Trinca del temps de la picor, de quan es plantejà el referèndum sobre la conveniència o no d'entrar a l'OTAN, quan el PSOE en pla anguila esmunyedissa predicava allò tan reputa: "de entrada no", que resultà esser: més endavant ja decidirem que sí... Aquest xalest trio, que estaven en el cim dels èxits aquells anys, oportunistes com ells tot sols, tragueren aquesta cançó, que deia així: "I l'OTAN?: (i sonava): narinan narinan narinannn...". Era de la mateixa remesa de cançons com la de "l'article 26", aquell que el califa, en un cas de compromís es podia passar pels dallonses totes les lleis del país, i continuava: "i el poble? El poble? Que el donin pel dubiduauauààà..., que ja té les conferències de Sant Vicenç de Paül". Recorden? Ja ha plogut.

21 de febrer 2009: vaig llegir i guardar una nota de premsa (Infobae) en la qual es comunicava que el senyor Berlusconi acabava de legalitzar les patrulles ciutadanes per lluitar contra la delinqüència. "Las medidas orientadas entre otras cosas contra la violencia sexual, fueron aprobadas por unanimidad, declaró el ministro de Defensa, Ignazio la Russa, tras la sesión del gabinete en Roma..../ Berlusconi justificó que el gobierno eligió la forma del decreto de urgencia para actuar con rapidez... / El mandatario aludió a la ola de brutales violaciones que los últimos días se produjeron en grandes ciudades del país y que acapararon una cobertura masiva de los medios." Amb posterioritat hem tingut coneixença bastant profusa de la gran importància que aquest senyor dóna a les coses que tenen relació amb el moraduix. Sense violència de cap mena però, uep!, pagant, sols pagant, ell. I algun company seu de gorres, que tampoc es tractava de fer-li un desdeny.

8 d'agost 2009: un nou retall de premsa que vaig considerar guardador (El País): "Entra en vigor en Italia la nueva ley de Seguridad del gobierno Berlusconi./ Patrullas ciudadanas y penalización de la inmigración/ Las primeras detenciones de inmigrantes en situación irregular ya se han producido. La ley no sólo criminaliza la inmigración irregular, sino que también prevé fuertes sanciones y penas de cárcel de hasta tres años contra los italianos que, por ejemplo, alquilen viviendas a inmigrantes en situación irregular." I de les bestieses que deuen arribar a fer aquestes patrulles ciutadanes quan han glopejat dues cassalles, se'n dedueix la decisió del ministre de l'Interior, Roberto Maroni (Liga Norte), home pel que sembla gens afectat de mirar molt prim normalment, a signar un reglament especial. "Hay muchos equívocos. Hemos percibido un fenómeno difuso y por esto lo hemos decidido regular', ha asegurado Maroni". Quin perill a lloure, vatualmón!

Agrair als déus que avui i ara mateix, aquí, a l'Estat Espanyol, malgrat tots els bonys i mosteles haguts i per haver, hi governi el PSOE, perquè si ho fessin els "sin complejos", aquells fora manies de cap tipus que governaven abans, les patrulles ciutadanes també estarien servides i beneïdes. Amb el risc, la contingència cantada de saber puntualment a nivell local, un per un els que en formarien part activa i entusiàstica. Hi ha bullidissa, mal ambient.

I molta mala llet. Si badau l'orella a qualque tertúlia de taverna, observareu les llengües llargues, els claus esmolats dels que tallarien mans als lladres, colls als assassins, branca i ramell als violadors... Fins i tot l'altre dia vaig haver de sentir dir a un llicenciat, professor d'institut, que: "si per exemple aquell motorista em topa i em romp un braç, trob ben just que a ell també li'n rompin un, de braç". A rotllo li aplaudiren l'afuat exercici mental. És de ciències, no de lletres, això sí. Jo vaig posar damunt taula que el que passava era que ells havien nascut al lloc que no tocava. I que tot plegat estava inventat i tenia nom: es deia jihad islàmica. Més o menys. I en el millor dels casos.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Bufador, fa mes de 14 anys
I per què no parles de la lladragota de Sineu, Biel? O ets amic seu?
Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente