algo de nubes
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 10.58°
10°

Palau i acollida de transeünts

Els congressistes hauran de compartir espai físic exterior i ambient de carrer amb gent afectada per la marginació

En una de les decisions més surrealistes que es recorden, Cort construirà l'edifici de transeünts just devora el futur palau de congressos de Palma i hotel adjacent. La ubicació definitiva s'ha decidit després de protestes constants dels veïns del Molinar.

D'aquesta manera, els futurs congressistes hauran de compartir espai físic exterior i ambient de carrer amb els nouvinguts en procés d'integració i amb persones afectades per la marginació social. No es comprèn com es pot impulsar una inversió caríssima com ho és el palau de congressos, destinat a ser un dels vaixells insígnia de la Palma del segle XXI, i situar-hi just darrere un centre d'acollida que pot dur imatge de degradació a una zona que hauria de ser modèlica en tots els aspectes.

Aquest palau de congressos i l'hotel adjacent semblen maleïts. Es construeixen aferrats a una autopista en un dels punts de més trànsit de tota l'Illa. I a la banda de darrere s'hi aixecarà un centre d'acollida de transeünts. Aquest esperpent sembla més propi d'una novel·la còmica que del projecte estrella d'una ciutat que aspira a ser la capital turística de la Mediterrània. És molt difícil fer les coses tan malament.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per jac, fa mes de 14 anys
Amics de dB: estic d´acord que el Palau de Congressos i l´hotel adjunt són un bunyol, aferrats com estan, literalment, a l´autopista de l´aeroport (l´única solució que hi veig és el soterrament d´un tram d´aquesta). Pel que fa al centre de transeünts, però, no entec com, per rebutjar la que ara dieun que en serà la seva localització definitiva, esgrimiu l´argument tan socialment esbiaixat que tan enèrgicament criticàveu en boca dels veïnats d´altres zones.
Valoració:16menosmas
Per Externalitats, fa mes de 14 anys
Totalment d'acord amb Tonina. Vivint a un món que genera unes desigualtats esgarrifoses. La gran majoria d'aquestes desigualtats son causades pel sistema tant insolidari que ens ha tocat viure, i m0olt dels congresistes ( no tots) que acudiran a auqest lloc poden colaboradors amb aquests sistema tant injust.
Valoració:29menosmas
Per TMM, fa mes de 14 anys
el de portixol tiene toda la razon, a los vecinos del molinar se los tachaba de insolidarios por decir lo mismo q dice el articulista, pq narices no lo montan en un poligono?
Valoració:24menosmas
Per Es suis, fa mes de 14 anys
a foc i fum, sa meva resposta a sa teva pregunta :"que hem fet per mereixer uns politics aixi?" es "triarlos", aixo es lo que hem fet entre tots. Fins que sa societat no s'asebenti que qui dona es poder de fer aquestes barrabassades es sa gent, mitjançant es vot, es politics faran lo que vulguin. Hi han petits partits politics que estic segur que si tenguessin l'oportunitat ho farien molt millor, pero sa gent pensa que ha de ser PP o PSOE, per s'estupida creença que si algu ha tengut molts de vots unes eleccions, n'ha de tenir molts a les següentes. Hi han paissos on sa gent vota regularment totes ses decissions de tipus "fem un hospital aqui o alla?", cada parell de mesos, i sa gent passa un parell de vespres abans per llegir be tota la documentacio de les diferentes opcions, per poder triar be. Qui estaria d'acord a Mallorca a passar un cert temps a informarse en detall des projectes des govern, per poder triar en benefici de tots? (siguent lo suficient responsable com per acceptar que te posin un centre de transeunts a prop de casa si realment es sa millor opcio per tots, i no defensar nomes ca teva, com certa gent des portixol). Lo que falta es responsabilitat a nivell de sa gent, perque en un sistema democratic es s'unic punt des des que se pot fer força per que es politics facin sa seva feina.
Ses centrals de prodiccio d'energia, aeroports, centres de tractament de fems, i moltes altres instal.lacions son ben necessaries a qualsevol societat, i esta clar que ningu les vol devora ca seva. Ara si per oposicio d'una part de sa poblacio, o ves a sebre per quines forces obscures, es fan a un lloc que no es l'adequat, o poden acabar pagant tots junts (inclosos es qui s'oposen). Com es pot demanar als politics que no mirin nomes per ells, si es precisament lo que feim tots ?. Nomes es una opinio.
Valoració:25menosmas
Per tonina, fa mes de 14 anys
Jo crec que pot esser un "bany" de realitat pels congressistes, no?.O sia que el que ens recorda lo malament que ho fa la societat de avui en dia , en lloc de arreglar-ho ho hem d´amagar i sobretot els benestants que no ho vegin.Vaja.
Valoració:31menosmas
Per Un d'es portitxol, fa mes de 14 anys
O sigui que els congresistes si que tendran mal ambient...i els veinats de tota la vida, que??? troba l'editorialista que aquets han de viure una situació de degradació, esperpèntica i surrealista??? o es que els mallorquins no som persones???
Valoració:3menosmas
Per marc, fa mes de 14 anys
Bé, no tant surrealista com es diu. En determinades ocasions, pensau en un congrès del PP, per exemple, potser els organitzadors, els congressistes i els exdelinqüents (o no tan ex) es trobaran feliçment solidaris i pròxims.
Valoració:63menosmas
Per foc i fum, fa mes de 14 anys
Peró que hem fet per mereixer uns politics així!. Jo crec que com que'l Palau de Crongres va ser idea del PP els de ara han tingut aquesta ocurrencia per fotre. No trob un altra explicació lògica...
Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente