lluvia ligera
  • Màx: 10.16°
  • Mín: 7.47°

Arribada a Ciutadella

Ciutadella de Menorca, dissabte 1 d'agost. El vaixell d'Alcúdia ha sortit amb retard, després dels controls que ha provocat l'operació Gàbia. Temps esplèndid. Travessia plàcida. El port, silent. Compulsivament, quan s'arriba passat un temps a l'illa, la tendència de qui ha migrat de la terra és fer-se amb tota la premsa possible. Una litúrgia. De totes les notícies locals, sobresurt un titular d'Última Hora Menorca de divendres: "Una empresa de detectius despulla la trama que ha permès enriquir-se a Avell Casasnovas". Informació exhaustiva sobre un informe de 53 folis. UPCM té la iniciativa. Convida PSOE i PSM a sumar-s'hi, a participar de la nova acció davant la Fiscalia Anticorrupció. Recorda que hi ha tres casos de presumpta corrupció de la passada gestió municipal ciutadellenca. El PSOE i el PSM responen que s'hi adheriran.

Al costat d'aquesta informació, una agència immobiliària anuncia una rebaixa del 30% en la compra de bungalous a Son Xoriguer. L'emigrant agafa el cotxe i es dirigeix a Cala en Blanes. Arriba i hi circula reposadament. Menys cotxes, menys bull, menys gent. S'hi fixa: fins i tot es pot aparcar davant l'entrada dels hotels o blocs d'apartaments, cosa abans impossible. Parla amb vells coneguts, que troba cada temporada a la porta dels seus establiments. Li confirmen la minvada de visitants. Se'n planyen. L'atemptat de Mallorca, asseguren, no serà gens positiu. Diumenge 2 d'agost, el PP-Ciutadella es planteja, també, actuar contra les persones que utilitzaven aquest partit en benefici propi. Asseguren que estan en la línia del NO a la corrupció. (Algun partit seriós pot assegurar el contrari?).

Per això, estudiaran l'informe d'UPCM. Segona notícia, el grup Contenemar, vinculat a la naviliera Iscomar, presenta concurs de creditors i un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO). I tercera, el president de Menorca, Marc Pons, respon a les afirmacions del PP, que els esforços del Consell Econòmic i Social -espai de diàleg i concert social, on es poden plantejar polítiques menorquines per sortir de la crisi- no serveixen per a res. Per això, els demana públicament que canviïn d'actitud i deixin de boicotejar la tasca de la Institució. Cap bona notícia per a l'illa. Dilluns 3 d'agost. Contesten els crítics del PP ciutadellenc al seu ex: Antònia Salord afirma que el PP (Assumpta Vinent) perd el temps cercant corruptes allà on no n'hi ha. Nega la major: aquí no ha passat res. Ni valen informes ni dimissions.

D'altra banda, el PP de Menorca obre un nou front polític: estè content perquè ha triplicat per tres les mocions presentades per l'equip de govern al ple del Consell. L'emigrant posa els ulls en blanc, de perplexitat progressiva. Cada cop ho entén menys. Un govern ha de governar o s'ha de dedicar a presentar mocions al ple? Respira. Rumia i s'interroga sobre el seny menorquí, aquell que fa prou anys tant a Catalunya com a Mallorca s'aplaudia. Avui, s'ha esvaït? Potser no. Potser és ell, l'emigrant. La distància. Vint-i-vuit milles nàutiques són moltes. Massa temps fora. Tanca els diaris. Especula. Mira el cel. Decideix: prendrà el sol i s'endormiscarà. Les vacances són les vacances.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.