algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
15°

Un estiu a Mallorca

En els més de quaranta anys que fa que treball en l'Administració Turística Espanyola he viscut moltes situacions de crisi derivades d'actuacions o accidents, lògicament imprevists i que, en general, van tenir lloc durant els mesos d'estiu, quan més turistes hi ha a Espanya. Per exemple: l'explosió dels Alfaques, l'accident del DC-10 d'Spantax, l'incendi de l'hotel Corona d'Aragó... En tots els casos hi va haver turistes estrangers morts o ferits greus. Mai un fet d'aquest tipus no ha tingut lloc a Mallorca i esper que mai no ocorri. Per això certs sectors de la indústria turística i la premsa, entre d'altres, no han sabut reconèixer els efectes de l'assassinat de dos guàrdies civils i han emprat incorrectament l'expressió "crisi turística" per descriure la situació i demanar a les autoritats mesures extraordinàries. L'única crisi és la de les famílies dels assassinats, a les quals exprés les meves condolences. Des d'un punt de vista turístic, les conseqüències són mínimes.

Els turistes que tenien bitllet per venir a Mallorca vindran, ja que ningú no els retornarà l'import del mateix si decideixen no fer-ho. Pot ser que durant uns dies no es venguin viatges, però la venda tornarà als nivells normals la pròxima setmana. La sensacionalista cobertura de la premsa durà un parell de dies. En els telediaris de dissabte l'assumpte ja havia desaparegut i és que, no ens enganyem, el que la premsa britànica i d'altres cobrien no era l'assassinat dels dos guàrdies civils, sinó les dificultats dels seus nacionals per sortir de l'Illa després de les vacances. Una vegada resolt el tema de l'aeroport, ja no hi havia notícia. La millor manera d'afrontar la resta de l'estiu és amb normalitat. Els reis n'han donat exemple en no modificar els seus plans de vacances, la qual cosa ha estat coberta per nombrosos mitjans nacionals.

Ningú no ha posat en dubte la seguretat turística de l'Illa. A dos servidors de l'Estat, els han arrabassat la vida per garantir-la. El sector turístic ha d'atendre els clients amb serveis adequats i al preu correcte. Les platges han d'estar netes. En resum, el sistema ha de funcionar correctament perquè un any difícil com aquest acabi amb resultats acceptables. Mallorca és una de les millors destinacions turístiques del món i vos assegur que la seva imatge no quedarà afectada. De vegades alguns mitjans, sobretot els britànics, són sensacionalistes, però la població no està histèrica.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.