algo de nubes
  • Màx: 18.8°
  • Mín: 8.69°
18°

Estelada Formentera

Diuen que a Formentera han notat l'èxit d'aquell espot de cervesa, però probablement també se'n van tèmer quan la va retratar Julio Medem a Lucía y el sexo. En la versió de l'anunci, la Pitiüsa del sud esdevé el Mediterrani imaginat, l'estiu etern postadolescent per a tots els públics, el sexe i les drogues il·legals elegantment elidits -el primer transformat en un cast intercanvi de capells i en una besada dins la mar, fosquejant; les segones sempre no absents de les rave parties o de les trobades nocturnes espontànies i massives a vorera de mar- perquè la campanya és blanca, blanquíssima i, perquè no dir-ho, un punt nyonya.

Desconeixem què opinen els formenterers reals sobre la imatge idílica de parc temàtic d'elit -no s'albira ni un bri de massificació, ni enfilalls d'italians en motorino, que han aconseguit prendre el protagonisme atàvic a les sargantanes, tan sofertes i curioses, elles-. No s'ha dit enlloc, però després d'una investigació exhaustiva mitjançant entrevistes i alguna visita sobre el terreny estam en condicions d'afirmar que l'espot és pura ficció publicitària rodada per especialistes, i s'hauria de fer constar així, com en els anuncis de cotxes voltant a tota velocitat per carreteres de muntanya, molt més inofensius que el flirt instantani baixant de la barca. I tot i que els espais són identificables, els personatges més formenterers detectats en la pantalla són la Savina i el llaüt. El far el consideraríem un element del paisatge.

En els cinquanta-set plans que té la versió de minut i sis segons no hem detectat cap altre aborigen, almanco cap que no vagi d'incògnit. En tot cas, per al foraster l'espot funciona; la cervesa aprofita la imatge virtual de l'illa, i l'hi retorna en la millor campanya de promoció turística -la que ha tengut més impacte positiu, almanco- dels darrers vint anys, cosa ens faria replantejar l'efectivitat de la promoció governamental exigida pels empresaris si les campanyes de promoció governamentals haguessin de tenir altre efecte que estufar precisament institucions i empresaris.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Xesca, fa mes de 14 anys
Això es diu trobar ossos al lleu
Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente