muy nuboso
  • Màx: 17.47°
  • Mín: 11.57°
13°

L'hiperactiu petit comerç xinès

La clau de l'èxit és la família i la dedicació plena al negoci. Poden competir en tot, menys en qualitat i en atenció al client

Yin Kang Zhan, el president de l'Associació de comerciants xinesos de les Illes, explica avui a dBalears que els seus conciutadans vénen a Mallorca a fer-hi feina, no a aprendre idiomes, i que volen treballar per poder menjar. Si ho aconsegueixen, ja es donen per satisfets. Diu també que la clau del seu negocis és la família, que es dedica per complet a la supervivència dels establiments tipus basar, que de cada vegada s'estenen més per Palma i per la Part Forana. En total, són 500 petits começos, 200 a Ciutat.

El cert és que en aquests moments de dificultats econòmiques els negocis dels xinesos van a l'alça. Ofereixen tota casta de mercaderies a uns preus hipercompetitius. Els marges de benefici són petits, però els compensen amb l'esforç d'obrir gairebé tothora. Aquest model és radicalment contrari al de les botigues tradicionals, sacsejat per la caiguda de la demanda, la competència de les grans superfícies i uns costs laborals i d'explotació molt elevats. Només la qualitat del producte i de l'atenció al client priven els xinesos de fer-se els amos del petit comerç illenc.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Jordi, fa mes de 14 anys
Los jefes de la nigeriana se pasean en Mercedes por Palma y pagaran su entierro con el dinero de todos nosotros.Qué mal administran los políticos el dinero de la comunidad.
Valoració:1menosmas
Per cremantdièsel, fa mes de 14 anys
Estic cansat de veure tendes de xinesos i restaurants que creixen com a fongs en els poblets i que no tenen ni una ànima mai. Com poden sobreviure? Perquè hi ha algú a darrera que hi blanqueja doblers, no vos ho havíeu plantejat mai?
Valoració:9menosmas
Per X, fa mes de 14 anys
El que em resulta preocupant és que justificau el fet de no comprar als xinesos en la qualitat dels seus productes, quan el que hauria de preocupar més és el com han estat fabricats, que ben bé explica el company Joan.

Hi ha tantes coses per comentar... la gent que li és igual com ha estat fabricat i només pènsa que allò és barat, les administracions fent els ulls grossos davant aquesta situació tremendament injusta pels nostres comerciants, el fet que LA VIA SINDICAT D'AQUÍ UN TEMPS JA SERÀ COMPLETAMENT XINESA... (fixau-vos quantes tendes ho són ja)... quès ho és de trist!!!


NO COMPREU ALS XINESOS!!!
Valoració:10menosmas
Per Barrufet, fa mes de 14 anys
Veig que hi ha molts lliberals que només ho són de les 8 a les 15 hores i altres al màxim fins a les 20 hores de dilluns a divendres. Això és la competitivitat i comporta l'esclavatge. Si volem situar-nos competitivament amb els xinesos hem d'acceptar l'esclavatge que comporta aquesta competitivitat.
Valoració:4menosmas
Per Turmeda, fa mes de 14 anys

Xesc, dius que has deixat de comprar als xinesos: jo ho hi he comprat mai. Tot quant venen és de pèssima qualitat, d'un gust porroner . A la llarga (no tan a la llarga) surt més car.
Segons aquest senyor, no han vengut ací per aprendre llengües. Doncs, pel que em toca, se'n poden tornar cara alegre i cul batut.
No voldria confondre el meu desig amb la realitat, però no crec que, en general, hi durin gaire, a Mallorca. La major part, si més no.
Valoració:8menosmas
Per Antonio, fa mes de 14 anys
Toda la inmigración que ha recibido Mallorca y que estamos padeciendo es insolidaria,egoísta y patéticamente materialista.
Valoració:6menosmas
Per Joan de Balàfia, fa mes de 14 anys
Per allò que tenc entès, és una mercaderia sa que venen obtenguda amb baixíssims costos pes fet que hi empren mà d'obra infantil en estat d'ultraesclavitud, que fa feina a autèntiques presons durant sa major part de ses vint-i-quatre hores des dia, amb poques hores per a dormir i menjar i amb mica de temps per a divertir-se, que allò que conta en Friedrich Engels en es seu llibre "Sa situació de sa classe obrera a Anglaterra" probablement és poc comparat amb es nens xinesos. Només per això jo ja he evitat sempre comprar-hi
Valoració:19menosmas
Per Wenceslao., fa mes de 14 anys
"costs laborals i d'explotació molt elevats" per sa gent d'aquí i totes ses facilitats per es què venen de fora.Sa gent d'aquí ha de tancar i es comerç en mans des que venen de fora.Ses "Conselleries " en contra de sa gent d'aquí i ajudant a destruïr sa cultura i es país.
Valoració:4menosmas
Per Wenceslao., fa mes de 14 anys
Darrera hi ha sa màfia xinesa i el matèix Estat Xinès què està repoblant de hans Europa.
Valoració:12menosmas
Per xaume, fa mes de 14 anys
El Yin Nosequantos aquest diu que no han vengut a aprendre idiomes,
Per lo que es veu tampoc els interesa aprendre educació.
Valoració:20menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente