cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 9.04°

El tap de la Justícia

Calen més mitjans per a la Justícia o tot el sistema democràtic i de convivència es veurà afectat pel seu mal funcionament

El fet que a les Balears hi hagi 79.304 expedients judicials sense resoldre, un 13 per cent més que l’any passat, demostra la situació de tap i crisi de funcionament en què es troba l’Administració de Justícia a les Illes. Una societat en crisi econòmica, que en conseqüència viu un problema afegit al d’una dinàmica que cada cop necessita més els tribunals per solucionar els seus problemes, fa que sigui necessària una resposa ràpida perquè es doti la Justícia de més mitjans humans i materials.

En els darrers temps no només s’han viscut situacions d’autèntic col·lapse, sinó també una vaga de jutges que deixà bocabadada la societat. S’ha de pensar que aquest col·lectiu és un poder de l’Estat que hauria d’estar per sobre dels conflictes, però la situació és la que és. D’any en any els expedients s’acumulen, tot i l’esforç que es fa per agilitar l’administració de la Justícia. S’ha d’insistir que un sistema democràtic i de convivència difícilment podrà funcionar com cal mentre un dels seus poders no pugui marxar així com toca.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.