algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
15°

L'Eurocambra i el català

La defensa de la immersió lingüística a Catalunya pel Parlament Europeu és un fet cabdal que deixa en evidència el PP

El fet que el ple del Parlament Europeu donàs ahir suport al sistema d’immersió lingüística impulsat per la Generalitat de Catalunya constitueix un fet d’extraordinària importància que demostra que totes les forces progressistes del continent comprenen a la perfecció la situació en què es troben les llengües europees no oficials dels estats membres. També constitueix una important derrota per al Partit Popular Europeu, sobretot dels seus eurodiputats espanyols, que han vist com fracassava la iniciativa contra la immersió lingüística. Ara les Balears es troben en un moment molt delicat en l’aspecte lingüístic.

El PP ha llançat una ofensiva contra la llei de normalització. Els populars illencs volen dur la qüestió de l’aprenentatge del català al camp de la confrontació social i educativa, però just enmig d’aquesta escomesa, cal demanar-se si senten respecte per les decisions de l’Eurocambra. Una llengua amenaçada té dret a la immersió educativa dins el seu àmbit territorial. El contrari és voler la lenta però implacable desaparició de la llengua pròpia.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Turmeda, fa mes de 15 anys

Mirau, per un gust, l'article que l'ABC de despús-ahir va publicar sobre aquesta qüestió. Tallen claus, treuen foc pels queixals, fan bromera per la boca.

Fort!
Valoració:1menosmas
Per Rafel., fa mes de 15 anys
Europa ha de fer amb el Països catalans el mateix que va fer amb Kosovo. I s'haurà acabat el "cuento".
Per què creis que Espanya no reconeix la República de Kosovo?.
Valoració:4menosmas
Per tip, fa mes de 15 anys
Cal deixondir la població endormiscada i encoratjar tothom a parlar català sempre, sense mudar de llengua mai davant ningú. Que tothom tengui ben clar qui és que ha de canviar de llengua. Amb la immersió de l'escola no en feim prou, la immersió cal fer-la vessar dels recintes escolars i escampar-la per tot arreu.
Valoració:6menosmas
Per català de mallorca, fa mes de 15 anys
Aquí el que cal és que el parlament europeu reconegui el dret a l'autodeterminació dels països catalans. Si no tenim estat propi els espanyols mai ens respectaran i sempre voldran trepitjar la nostra llengua. INDEPENDÈNCIA JA !!!!!!!!!!!
Valoració:9menosmas
Per mateu, fa mes de 15 anys
Es collonut, tenen dotze o tretze autonomies per anar a parlar el castellà, i hi poden parlar tot el dia i tota la nit; i per collons han de venir aquí a parlar una llengua desconeguda. Aquí es parla el català, i al que no li agradi que se´n vagi.
Els que no tenen collons són ells. I es sudaques que se´n vagin al seu país, el qual els hi ha pagat la carrera i retornin al seu estat a ajudar la seva gent. Venen aquí i deixen sud-amèrica sense metges. Això no són metges ni res, pocavergonyes que són.
Valoració:5menosmas
Per Josep Bonnín i Segura, fa mes de 15 anys
Ja era hora que el parlament europeu es definís clarament. I com deis en l'editorial, és ben clar que li han donat un "varapalo" al partit popular europeu, ja que com és habitual, la dreta empra la llengua, com una arma política per crear crispació i enfrontaments en un llocs on ho n'hi ha hagut mai per aquests motius.
A meam si a les nostres Illes, queda igual de clar, el que s'ha de fer.
Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente