nubes dispersas
  • Màx: 15.38°
  • Mín: 7.66°

Antich, cultura i patrimoni

El president oblidà mencionar que un dels actius més importants del turisme és el patrimoni cultural de les Balears

El president Antich basà el seu discurs del debat sobre l’estat de l’Autonomia en dos eixos bàsics per a la recuperació econòmica: la millora del turisme a partir del medi ambient i la innovació tecnològica. Aquesta declaració d’intencions és molt acceptable, però Antich no pensà a mencionar, ni una sola vegada, el patrimoni. Tan important per al turisme és el "medi ambient", al qual ell es referí en nombroses ocasions, com l’herència cultural. És impensable un turisme de qualitat sense conjugar-lo amb el caire cultural.

Les Balears són alguna cosa més que "sol i platja". Si hi ha res que diferenciï el "paisatge" balear d’altres és, precisament, el patrimoni històric. Com es pot aspirar a trencar l’estacionalitat i a donar categoria a l’Arxipèlag, respecte d’altres mercats emissors, si deixam de banda el manteniment i la potenciació de les senyes d’identitat? El futur també és el patrimoni històric i artístic, la cultura diferenciada, la personalitat pròpia. Aquest és l’orgull dels illencs, que Antich oblidà mencionar en el seu discurs, exageradament economicista, d’ahir.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joana, fa mes de 15 anys
Patrimoni cultural ?
Allò que importa als que governen són l'esport (que ocupa el 50% dels informatius institucionals), la divulgació de la vida dels famosos (que ocupa el 30%), l'autopropaganda política sense continguts (10%),
la publicitat de les empreses (5%), i el 5% restant es dedica a altres coses.
La divulgació cultural ocupa el 0,20% com a molt.
Després parlen de fracàs escolar o social quan el fracàs és institucional.
Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente