nubes dispersas
  • Màx: 15.38°
  • Mín: 7.66°

El conveni pel ferrocarril

L'aposta del Govern pel transport públic és un fet, però ara s'han de vèncer les diferències dins elPacte

A la fi, el Govern balear ha pogut signar el conveni pel Ferrocarril. Es tracta d’una inversió molt important que disposa del decidit suport de Madrid. Ara els que no poden fallar són els polítics balears que conformen el Govern. Hi ha acord amb el projecte que tornarà a dur el tren a Artà, servei que fou clausurat en els anys setanta del segle passat, tot i que encara no hi ha consens al voltant del traçat del trajecte sa Pobla-Alcúdia. És important que el president Antich desenvolupi la seva capacitat mediadora, encara que les discrepàncies provenen, fonamentalment, del PSM per un costat i d’UM per l’altre, dos partits que han fet de cavall de batalla des de sempre per tal d’aconseguir el màxim suport per part de Madrid. Seria depriment que ara que el Ministeri de Foment ha acceptat signar el conveni, aquest no fos en bona part aplicable per diferències del lloc per on ha de passar aquesta línia. El tren és molt més que una forta inversió pública, suposa una aposta de futur per anar limitant a poc a poc el cotxe. No es pot fallar.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Mallorca Llevant, fa mes de 15 anys
Ilusos.

Errades del tren:

ERRADES DE PLANTEJAMENT:
1. Falta el pla de mobilitat
2. Si el pla de mobilitat digués que la millor opció és el tren faltaria un pla d'impacte ambiental.

ERRADES ESTRATÈGIQUES:
1. La única raó per fer el tren d'Artà és que no han d'expropiar, així ho diu el Pla director sectorial de transports de les Illes Balears. No és motiu suficien per reobrir una via que no duu enlloc.
2. Deixar el problema de Manacor i allargar el traçat fins a Cala Ratjada per més endavant és una irresponsabilitat política. Aquests dos punts són absolutaments necessaris per assegurar l'èxit del tren, no es pot estudiar després i veure que el que han fet abans no val per res.

ERRADES DE POLÍTICA D'ESQUERRES (si els polítics haguessin estat de dretes això no ho aconseguiríem una errada sino una bona estratègia):
1. El tren no substituirà el cotxe, al contrari, fomentarà que hi hagi més cotxes perquè les estacions es preveuen amb parking precisament perquè la gent hi pugui deixar el cotxe per anar a l'estació (Ho posa el pla director de transports de les illes balears). Per tant hi haurà més consum de cotxes i de petroli.
2. Devora les estacions hi haurà especulació urbanístic, i molt de sol rústic no programat tendrà la gran pressió de convertir-se en urbà, i si haurà de convertir perquè no té sentit que un poble creixi enfora del punt de connexió amb els altres.

http://mallorcallevant.blogspot.com
Valoració:-1menosmas
Per Joan, fa mes de 15 anys
Jo crec que UM és un partit de dreta dura, hereva des qui llevaren es tren de Santanyí per a posar-hi s'autopista de s'aeroport, s'Arenal i Llucmajor. Si es tren arriba abans a Alcúdia que s'autopista, sa ciutadania alcudienca podrà veure que es primer, això sí, ben organitzat, fa innecessària sa segona i això fot interessos (privilegis) de gent que té participació en indústries com ara s'automoció o es carburants, en veure mermats substancialment es seus beneficis i que és gent que representa sa base sociopolítica de partits com el PP o UM (clar que el PSOE no és gaire diferent). Sa plataforma "Per Son Fe no pot ser" (així, amb un nom en negatiu), darrera la qual s'amaguen aquestos sectors, no té altra intenció que posar pals a ses rodes des tren i no ho volen per Son Fe ni per enlloc. Així que, com va passar amb es parcs naturals de Llevant i Cala d'Hort i es no-nat de sa Serra de Tramuntana, sa cosa no acaba de pintar bé per tots aquells que tenim consciència cívica i ecològica
Valoració:1menosmas
Per tomeu, fa mes de 15 anys
sr francesc em samble que voste esta molt errat amb se seva fidelitat
amb el seu partit m'e agradaria sasbre si voste es un PSOE o simplement un masllorqui
si voste te la amabilitat de respondre li estare molt agrait
p.d. supos que aquest escrit caure dins un sac buit comm sempre
Valoració:2menosmas
Per independentista, fa mes de 15 anys
I el tramvia ¿?

Valoració:1menosmas
Per jvm, fa mes de 15 anys
No és la notícia més important la imputació i data de declaració de Vicens (UM). ¿Com pot ser que ni surta a "Actualitat". Vergonyos
Valoració:3menosmas
Per tonina, fa mes de 15 anys
Venga ,a posar-se a fer feina i deixar.se d´interessos partidistes.Amb el que costa que ens donin el que ens pertoca!!!!!.
Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente