nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

No vagi per dit

El monument del Baleares

En principi, l’informe tècnic de Cort respecte del futur del monument al creuer Baleares de la Feixina és molt diferent al de la creu dels Caídos, enderrocada ahir. Així, segons la Llei del patrimoni, es poden preservar aquelles obres que tenguin valor artístic o monumental, com es considera del monòlit dedicat a la nau. Tot indica que en aquest cas la decisió final del Consistori serà molt diferent. És molt probable que el monument quedi com està ara, amb una llegenda explicativa que el contextualitzi.

L’informe de la creu

Fa moltes setmanes que la regidora de Cultura, Nanda Ramon, tenia sobre la seva taula l’informe tècnic que aprovava l’eliminació de la creu dels Caídos. La decisió de fer-ho a primera hora del dematí i per sorpresa va ser política. No hi volien mitjans de comunicació.

Carme Riera i Antònia Ordinas

A les passades Converses literàries de Formentor, l’escriptora mallorquina Carme Riera afirmà en una petita rotlada que les novel·les d’Antònia Ordinas Caramells de l’auba i Camins de terra "tenen valor literari". Riera va tenir elogis "per al llenguatge genuí i viu de la pagesia mallorquina" que expressa Ordinas i va fer la presentació a Barcelona d’un dels seus llibres.

Biblioteca de Felanitx

En una conversa espontània dins la biblioteca de Felanitx, una persona que hi era present, de nacionalitat argentina i catalanoparlant, es féu ressò de l’afer d’Asocolombia. L’argentina arribà a dir que "a tots aquests nouvinguts que no s’integren se’ls haurien d’endur amb una Carabela de rejilla",

i és que els integrats ja pensen d’una altra manera molt diferent. Ja se senten mallorquins i aprenen a defensar la seva cultura i la terra que els ha acollit.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan, fa mes de 15 anys
Es monument de sa Feixina és d'estètica clarament feixista, té un aspecte de Mister Proper (netejador de comunistes, anarquistes, resistents nacionals, dones resistents, gent humil) que fa por, no serveix per a sa causa contrària pel qual se'l bastí. Una solució com sa que proposa s'altre Joan no està malament. Per cert, na Carmen dóna a entendre quasi en es final des seu escrit que en Toni està totsol en sa seua postura contra tots es altres.
Valoració:2menosmas
Per Carmen, fa mes de 15 anys
Me toca me toca !! no pareces muy satisfecho, sin embargo la política es revanchista ... y es humano Toni, este nuevo acto necesitaba de dos bandos, el de los buenos que es en el que seguramente estarías siempre tú y el de los malos, en el que estamos los dema´s.
Mal acomodo tienen ambas pasiones.
Valoració:-3menosmas
Per Toni, fa mes de 15 anys
A na Nanda Ramón li hauria de caura a cara de vergonya si es vera que mantindrá el monument FAIXISTA de Sa Riera. Me venen al cap les seguents preguntes: Quina es la ideología verdadera de la Sra. Ramon? Per qué no es coherent amb ella mateixa la Sra. Ramón? (o per ventura ara ho es massa i abans mos vengueren fum i miralls). De quí o a qué tenen por els que havian de tornar la dignitat a la memoria dels torturats i dels massacrats pels faixistes ? Te present, la Sra. Ramón, la carniceria que va protagonitzar el creuer motiu del monument? Creu la Sra. Ramón que un monument faixista rebria la catalogacio d'artitistic a qualsevol dels paisos que sofriren el terror nazi/faixista? Se que no rebre cap desposta d'ella a aquestes preguntes, pero, per ventura, si em llegeix, tornará vermella quan es respongui a si mateixa el que jo li pregunto. Una altra cosa mes per a Nanda: esta molt be lo de sa creu de capitania, li dono l'anorabona, pero una oranella no fa estiu, em sembla a mi que, ni voste ni en Grosske, honoraran mai com es mereixen els que moriren per la II Republica perque vostes no estan a l'altura que caldria, ni son aprou valents ni tenen prou conviccio d'unes ideas que diuen defensar pero que, a la practica, rebutgen. Per ventura, tenir emprenyats els seus votants, lis costara ben car a les proximes eleccions, no es pot repicar i ser a missa a la vegada.. No s'amaguin adarrera la llei de la memoria historica per mantenir l'ignominia, tenguin una mica mes de dignitat i valentia, els votants d'esquerres mos mereixem una mica mes de respecta i consideracio per part dels nostres politics.
Valoració:3menosmas
Per Joan, fa mes de 15 anys
El monument del Baleares necessita dinamita.
Valoració:10menosmas
Per mateu, fa mes de 15 anys
Com gairebé sempre passa amb l'expressió "barco de rejilla", els que no l'entenen agafen el rave per les fulles: Però que no veus que no podràs "morir ahogado" pequè el vaixell ja no partirà si està foradat! Cap de trons!

Valoració:1menosmas
Per sentirsemallorquineseso??, fa mes de 15 anys
Enhorabuena a la argentina que ha aprendido a usar expresiones fascistas como barco de rejilla... eso si que es fascismo... quien no está de acuerdo que muera ahogado
Valoració:-10menosmas
Per un xilè d'aquí, fa mes de 15 anys
Aquí donde usted nos ve
como dueños de la tierra
pa no morirnos de pobres
pasamos la vida en guerra
Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente