nubes dispersas
  • Màx: 22°
  • Mín: 13°
22°

No vagi per dit

Eurovisió: Balutxo ja ho sabia
Tota la moguda que s’ha generat ara, arran de la compra del festival d’Eurovisió de l’any 1968, ja s’havia desemmascarat. En el llibre Crònica de la Cançó Catalana (UIB, 1987), Bartomeu Mestre Balutxo detalla el fet (pàgs. 62 i 63). Com que Joan Manuel Serrat es negà a cantar si no era en català, l’organització va fer dues coses: substituir l’intèrpret per la madrilenya Massiel i comprar el premi. El crític musical Carlos Tena declarà: "Yo fui testigo personal de la compra, de la que se encargó el ministro Rosón mediante contraprestaciones a diferentes estados europeos". L’any següent, el 1969, cercaren una intèrpret catalana, Salomé, la qual, en castellà, va tornar a guanyar el premi amb Vivo cantando. Tot allò que el poder no pot desintegrar, intenta integrar-ho! Per sort (i dignitat), no sempre se’n surten!

Trobada multilingüísta
L’Obra Cultural Balear té la intenció de convertir Palma en el gran fòrum europeu del plurilingüisme. Motius no n’hi manquen: Mallorca és conegudíssima arreu del Continent. Aquí es parlen més de 50 idiomes. Per tal motiu, l’OCB organitza de cara a mitjan juny unes jornades de multilingüisme en les quals participarà el comissari Orban, responsable de multilingüisme de la Unió Europea i especialista en llengües minoritàries. També hi serà present l’especialista canadenc Will Kilimka, expert en l’equilibri multicultural del seu estat.

Porcel, amb dBalears
A l’escriptor Baltasar Porcel li va ser impossible traslladar-se divendres des de Barcelona per assistir a la presentació de dBalears. Tanmateix, ens envià una nota emotiva que reproduïm avui, amb orgull i agraïment, a la plana del lector.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.