nubes dispersas
  • Màx: 15.01°
  • Mín: 7.61°
12°

Delgado i la llengua balear

Una de les meves diversions darreres és seguir les declaracions i les passes de Carlos Delgado, el futur líder del PP báleà. He de confessar que em diverteix molt. Estaria molt bé que el Departament de Filologia de la UIB el convidàs per a esbarjo dels estudiants. La seva idea del balear i, especialment, la teoria que ja es parlava en els temps dels romans, i que els musulmans l'enriquiren amb noves aportacions fins als nostres dies, és genial.

, tanmateix, aquesta carta és de queixa cap a Delgado. És inacceptable que el balear amb el qual escriu la carta que dirigeix als militants que apareix en la seva web «porbaleares.com» estigui escrita amb la gramàtica normativa catalana, just que salant els articles i canviant algunes terminacions verbals. Jo crec que Delgado hauria d'emprar l'autèntica, la d'Amengual i els gonelles. Ell hauria de ser el primer en considerar que és anar una passa enrera haver de plagiar la gramàtica dels catalanistes, quan aquí en tenim una de més antiga i original.

Com a mostra, escriu Delgado a l'inici de la seva carta que «Voldria donar-te ses gràcies per haver estat tan amable de donar-me s'oportunitat d'explicar-te es meu programa» quan, en bon balear, senzill i directe, hauria d'haver escrit: «Te vuy donar ses gracis per donarme s'oportunitat d'explicarté es meu pograma». Axó sí que ès un mallorquí ben autèntic!

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.