nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
18°

Per una nova TV3 (carta a la reina Mònica Terribas)

Potser sí que el país va avançant, però jo trobaré a faltar la Mònica Terribas fent La nit al dia. Mentida, no la trobaré a faltar, perquè el programa anava tan tard que no hi havia manera de seguir-lo i l'endemà aixecar-se a les set del matí per escriure articles com aquest (val ja sé que per a molts de vostès el millor que podria fer era quedar-me al llit, vists els resultats, però què voleu que hi faci, el lloguer s'ha de pagar de qualque manera). Jo crec que la Mònica Terribas ho farà molt bé com a directora de TV3, i com que mira, avui plou a Barcelona -fet noticiable, supòs que a tots els informatius ens menjarem centenars d'imatges amb els carrers de Barcelona mullats, com si mai no hi haguessin estat- m'he proposat fer la meva carta als reis màgics d'Orient en ple mes de maig, perquè un ja es va fent gran i creu que això de les cartes als reis s'han de fer un parell (mallorquí) de vegades a l'any, per veure si cau qualque cosa. I de passada, si l'article el veu la nova directora, igual em fitxa per pensar, que ja seria l'hòstia (potser que aquests que investiguen tant això de la gent que no anava a fer feina, que vagin mirant quanta gent hi ha a les diferents administracions, les passades i l'actual, que cobren per pensar i no pensen o només pensen desbarats).

Total, estimada Mònica, que aquí vénen els meus desigs per a la propera televisió, perquè torni a ser la meva i no me foragiti. 1-Blindar Polònia. És el programa d'humor més intel·ligent que s'ha fet en els darrers anys, perdre el Polònia seria perdre TV3. 2-Reconvertir La nit al dia en un programa de Prime Time que aniria a les deu i mitja de la nit i fins a les dotze i mitja. L'esperit és el mateix de La Nit al Dia actual, però molt més d'hora, per tal de conciliar el seu visionatge amb un mínim de set hores diàries de son. Crec que hi hauria una persona fantàstica per a conduir-lo i fer-ho passar puta als entrevistats: Miquel Calzada. 3-Les sèries que s'emetin amb posterioritat a l'informatiu nit no tendran una durada superior als cinquanta minuts i en cap cas no superaran els 100 episodis. No pot ser que un país es paralitzi perquè s'està emetent una infàmia com Vent del Pla. Passarà exactament el mateix amb les sèries de després dels informatius del migdia. 4-El programa cuines s'emetrà abans de l'informatiu comarques i del telenotícies migdia. No pot ser que es faci després de dinar, quan un ja està fart i ple, fa entrar basques. 5-Les transmissions dels partits de futbol, quan jugui el Barça, es faran amb la locució de Catalunya Ràdio. Serà un estalvi energètic important, total tothom posa la ràdio per escoltar en Puyal i sobretot per no escoltar les «genialitats» d'aquest crack de la comunicació anomenat Carles Rexac. 6-Els 30 minuts i els 60 minuts oferiran el 50% dels seus reportatges sobre assumptes del país que no tenguin res a veure amb la memòria històrica. Per exemple, investiguem sobre Ercros, sobre Ascó i Vandellòs, sobre la guerra de l'aigua o sobre les espècies invasores, les lluites intestines als partits polítics, les màfies de la prostitució a Catalunya i les immobiliàries, etc. Volem que s'investigui què està passant ara al nostre país. 7-La més important de totes. Aquesta serà una televisió de Països Catalans. L'expressió serà la normal per referir-se al país i s'informarà des d'aquesta perspectiva. És a dir, serà la televisió nacional d'un país feta des del país i amb perspectiva de país, i no una televisió feta en català amb mentalitat espanyola. 8-Se subtitularà o doblarà tothom que parli en espanyol. Hi ha gent que no entén i no vol entendre aquesta llengua.

Ai perdó, m'equivocava, així seria si fos la televisió d'un país, i no d'una república bananera, que és el que som, però sense estat. Res Mònica, sort i fes el que puguis.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.