algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
16°

Quin partit! Quina setmana! Quina demagògia barata i ganes de fer mal!

És una pena que partits com el d'ahir no els vegem a Son Moix. Quin Mallorca! Quin Güiza! Quin Ibagaza! Quin València!

No era fàcil guanyar a Mestalla perquè el València venia de vèncer contra els dos més grans, però el Mallorca encertà defensivament i ofensivament. Els seguidors valencianistes encara no s'ho creuen i es trobaven ben indignats, n'hi ha que varen abandonar l'estadi abans d'acabar i els que quedaren ajuntaren esforços per fer una gran mocadorada.

Ahir el Mallorca va demostrar tenir una bona plantilla que, quan juga de manera estructurada, té capacitat de guanyar a qualsevol.

Els que no tenen capacitat de guanyar, ni d'enganar, a qualsevol són aquells que intenten confondre la gent, barrejar-ho tot, cercar quatre-cents peus al moix, fer veure que tots som iguals, etc.

En primer lloc he de manifestar la meva satisfacció. Aquesta setmana m'ha quedat clar que a un diari «amic» repassen punt per punt tots els meus articles. No sabia que tengués aquests entusiastes lectors capaços d'escriure tota una pàgina de suposada informació -en realitat tot era opinió i, de fet tot, el diari ho és-, a partir de la reproducció parcial dels meus articles a Diari de Balears.

El que ha passat aquesta setmana és per mi molt trist. S'ha demostrat que per tapar les vergonyes de segons qui estan disposats a emmerdar -amb perdó- i fer mal a qualsevol. M'ha tocat a mi -per ara- i no cal dir que dol que un tema resolt fa tres anys ara torni a sortir a la llum. Ja vaig explicar el cas ben clarament a la meva columna de fa dos dies, però posats a dur a l'absurd tots els elements i a ser més papistes que el papa, ens podem trobar cercant les cridades particulars i les de feina de qualsevol càrrec públic, les quantitats econòmiques dels dinars, l'ús dels cotxes oficials... S'imaginen que algun grup polític demani les factures telefòniques de tots els càrrecs públics?

I tanmateix al final tot pot ser una notícia morbosa. M'explicava un regidor del PP que en quatre anys havia consumit uns 25.000 euros de mòbil. Si aquest fos el titular d'un diari molta de gent s'escandalitzaria, però és aquest el camí? ¿O potser el millor serà establir que els dinars oficials no poden superar els 20 euros per persona, que només es poden gastar 200 mensuals de mòbil, etc? El tema pot ser tan demagògic que és un gran perill entrar-hi.

Per mi el més important és que en constatar-se l'error tot d'una el vaig intentar solucionar, vaig oferir abonar la quantitat, em varen dir que havia estat un error municipal i el mes següent el cost va ser normal i corrent. És per això que tenc la consciència ben tranquil·la, encara que em sap greu el tractament mediàtic.

I en aquest sentit he d'agrair a Rafel Duran, Pedro Àlvarez i Catalina Cirer que hagin reconegut que, efectivament, jo vaig voler solucionar el tema immediatament.

Han passat tres anys, jo ja no estic en aquest món polític i ara m'ha tocat actuar de «disculpador» de Rodrigo de Santos. Lamentable.

El que no és gens lamentable és que el Mallorca es recuperi de la «crisi» de l'empat. Es tracta de l'equip que més empats ha tengut i ja era hora que això s'acabàs. Avui per avui hi ha dos jugadors fonamentals a l'equip -Güiza i Ibagaza- que són els que donen solidesa, confiança i gol. És un gust tenir-los i no hi ha dubte que s'han de conservar. D'altra banda, Ramis puja com l'escuma i la seva cotització va en augment, amb la qual cosa té moltes possibilitats de ser venut, perquè hem de reconèixer que el Mallorca només pot sobreviure si cada any aconsegueix vendre bé alguns jugadors. Aquesta és la llàstima i aquí rau el negoci del futbol a Primera Divisió: la publicitat i la compravenda de jugadors. A partir d'aquí és veritat que hi ha una afició, unes emocions, clubs que són més que un club, etc, però el futbol és passió i, sobretot, negoci.

Ara cal fruir d'aquesta victòria i intentar que dissabte que ve a les deu del vespre puguem sumar tres punts que ens facin estar més amunt, que facin que el Madrid estiguin més avall, i que posin la Lliga més interessant.

Un zero a tres contra el València ha estat magnífic. Ara necessitam un tres a zero contra el Reial Madrid. D'aquí a sis dies en parlarem...

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.