algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
19°

El cas Mari Luz

La mort de la nina Mari Luz Cortés a mans d'un presumpte implicat en cinc delictes d'abusos a menors, inclosa la seva pròpia filla, i amb dues condemnes fermes que no complia per un error burocràtic del jutjat, ha encès totes les alarmes sobre el més que preocupant funcionament de l'Administració de Justícia. Ha fet molt bé el pare de Mari Luz en afirmar que el ministre de Justícia, Mariano Fernández Bermejo, té el deure de donar explicacions sobre els fets. La realitat és que el presumpte assassí, Santiago del Valle, es trobava en llibertat perquè no s'havia fet efectiva l'ordre de cerca i crida perquè la funcionària encarregada de tramitar el document estava de baixa des de feia mesos i ningú no havia assumit la responsabilitat de diligenciar els seus assumptes pendents.

La qüestió de fons toca de ple la necessitat de dotar de més mitjans materials i humans la Justícia. Basta mirar les Balears: les protestes dels funcionaris s'han repetit una vegada i una altra fins a deixar bocabadat el conjunt de la societat. Ara, arran del cas Mari Luz, és legítim que els illencs es demanin si a l'Arxipèlag hi podria haver casos similars de persones que haurien de ser dins la presó i són ara mateix al carrer. És ara més legítim que mai que els illencs es demanin per què hi ha en aquests moments tants de milers i milers d'expedients judicials sense resoldre.

I el més important: ningú no podrà tornar la vida a Mari Luz Cortés, que era una futura ciutadana de ple dret dins un sistema democràtic. Cal que Zapatero vagi per feina i designi uns responsables al capdavant del Ministeri de Justícia que allunyin aquest departament clau de la constant sospita que genera alarma social.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.