muy nuboso
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 10.59°
11°

La detenció de Viñals

La detenció del tècnic d'Urbanisme de Cort Aurelio Viñals, denunciat per cobrar favors a canvi d'agilitar llicències d'obra, suposa una passa més de l'acció de la Justícia en contra de suposats delictes de corrupció lligats a l'urbanime. Viñals va ser posat en llibertat amb càrrecs pel jutge, però sota la imputació de tràfic d'influències, suborn, prevaricació i negociacions prohibides en la concessió de llicències. Aquest cas, en principi, i respectant la pressumpció d'innocència de tots els ciutadans, té un paralel·lisme clar amb l'operació Guateque de Madrid. En definitiva es tracta de connivència entre càrrecs públics i interessos particulars al voltant del gran negoci urbanístic.

Si totes les corrupcions lligades a l'Administració són reprobables, la pitjor és la que acaba convertint-se en ciment. A més, els beneficis són molt sucosos i aporten una sensació d'impunitat que s'acaba escampant en el conjunt de la societat, en el sentit que en matèria urbanística sempre hi han encletxes que permeten vulnerar la llei. Aquest factor és altament perjudicial per al conjunt de la societat. En conseqüència, la decisió judicial d'actuar contra Viñals contribueix a aconseguir un rearmament moral de la societat, en veure els ciutadas que l'acció de la Justícia va endavant, amb la ferma voluntat que els delictes no quedin impunes.

Aurelio Viñals té tots els seus drets constitucionals intactes. Té dret a aportar tots els arguments que cregui legítims en defensa de la seva innocència. Però, una cosa és també segura: els ciutadans tenen, a partir d'avui, la sensació que els mecanismes d'higiene democràtica funcionen i que l'aplicació de la llei al voltant del complex món de l'urbanisme és un fet.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.