algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 20°
24°

La filosofia: un futur prescindible

Senyor director: Siguem honests! A part de per conservar l'estatus econòmic i laboral que tinc a dia d'avui, hi ha cap altra raó perquè demani a la Conselleria d'Educació i Cultura que no redueixi de tres a dues hores setmanals l'assignatura de Filosofia a primer de Batxillerat?

En realitat, és actualment necessària una assignatura que té les arrels en l'exercitació ociosa del pensament, quan hi ha tants enginys, institucions i activitats que satisfan les nostres necessitats recreatives? De fet, quina falta fa l'estudi de les complexes divagacions d'uns personatges desconeguts, quan els polítics fan diàriament l'esforç d'adequar els seus discursos i les seves promeses al nivell intel·lectual del poble?

Però, si malgrat l'existència de calculadores se segueixen ensenyant matemàtiques, si malgrat el descobriment de nous medicaments, s'inculquen a les escoles hàbits de vida saludable, si tot i l'aparició d'aparells de gimnàstica passiva, s'imparteixen fins als setze anys dues hores setmanals d'Educació física, quin pot haver estat l'avenç que fa que avui ja poguem començar a prescindir de la Filosofia? Només se m'acut una resposta: cria ovelles i t'asseguraràs la llana per encoixinar molts anys la poltrona.

Jaume Munar Ribot, professor de filosofia. Palma.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.