algo de nubes
  • Màx: 18.78°
  • Mín: 13.93°
18°

Blanquerna

Avui i fins diumenge té lloc a la platja de Muro el XXI Seminari Blanquerna. Vint-i-un anys celebrant un seminari de formació i estudi, gràcies a l'esforç inicial de tot un seguit de persones encapçalades per Climent Garau. Durant aquests anys ha canviat molt la societat, han mudat els plantejaments, les eines pedagògiques són diferents, el nacionalisme està més establert, etc. I el Grup Blanquerna ha anat adaptant la seva activitat a aquesta nova realitat.

El seminari d'enguany du per títol «Europa i la Mediterrània. Països Catalans i Mallorca. Els reptes de futur». No s'hi han posat per poc! El títol "més llarg que un dia sense pa"ja demostra la varietat temàtica que podrem sentir si hi assisteixen. Trobaran Michael Keating, especialista en nacionalisme escocès, o Bethan Jenkins, membre de l'Assemblea de Gal·les. També podreu escoltar Miquel Sellarès, director de Debat nacionalista; Joaqui Arrufat, coordinador de la Xarxa Mediterrània de Pobles sense Estat; l'escriptor Alfred Bosch; el catedràtic d'economia, Xavier Vence; Damià Pons, Tomeu Martí, Tonina Siquier, Margalida Capellà, etc. Una quinzena d'intervinents, taules rodones, conferències, actuacions musicals, reflexió i festa. Això és tot el que els espera a Muro aquests dies. Algú pot pensar que ja fa més de vint anys que reflexionam, que més acció i manco reflexió. Precisament és això el que, des dels seus inicis, pretenia evitar el Grup Blanquerna, l'acció sense reflexió. Ja va bé aturar uns dies a l'any per aprendre i redireccionar la nostra tasca.

Per tot això només ens cal estar agraïts a tots els membres del Grup Blanquerna, que han servat l'esperit fundacional i han donat continuïtat a un projecte que ha de ser motiu d'orgull per als que ho iniciaren: Climent Garau, Damià Pons, Bartomeu Bennàssar, Gabriel Janer, Paquita Bosch, Josep Maria Magrinyà, Pere Joan Llabrés, etc. No ho oblideu, aquest cap de setmana tenim una cita important a l'hotel Viva Blue (Platja de Muro).

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.