nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
17°

L'hora

Arriba l'hora de decidir la ubicació definitiva del nou hospital de referència a Palma.
No dic que el tema sigui fàcil i segurament el president Antich haurà de prendre una de les decisions més difícils de la legislatura. El camí que es prengui marcarà si les promeses electorals es compleixen o no, si els ciutadans poden confiar en la paraula dels governants, i moltes altres qüestions que ja hem plantejat anteriorment.

He dit que el president Antich haurà de prendre una decisió. No és del tot exacte. En realitat, serà el Govern de les Illes Balears qui haurà de prendre la decisió. I això vol dir, el PSOE, el Bloc (PSM, EU, ERC) i UM. Per tant, tots ells seran coresponsables d'aquesta decisió.Confii que el Govern triarà un altre indret per fer-hi l'hospital, però de no ser així es produirà una crisi de Govern? Ahir un company em demanà què ha de fer el PSM. No ho sé i no som ningú per dir-ho. Sempre he criticat que tothom digués al PSM el que havia de fer i no participaré ara en aquest joc, però certament els nacionalistes tenen un paper difícil.

El PSM ha estat el partit que més fermament ha apostat per salvar la Real i ara es troba en la disjuntiva de si quedar dins un govern que diu sí a l'hospital o sortir-ne. Si surt podrà lluir coherència, si queda podrà continuar fent coses a favor del país, però li retrauran haver participat de la destrucció de la Real. El problema, però, és el de sempre: amb els actuals diputats poc o res pot fer, a part de donar una mostra de coherència que sovint s'oblida.Segurament al PSM se li demana sempre més responsabilitat que la que li correspon en proporció al suport electoral que té. Pot ser injust, però real i amb aquesta realitat haurà de prendre la seva decisió.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.