algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
18°

Pares i fills

Fa un parell d'anys el Govern i Sa Nostra varen encarregar un estudi sobre els hàbits i consum cultural dels habitants de les Balears. N'hi ha que pensen que aquests tipus d'estudis no serveixen per res, però a qualsevol banda on es vulgui gestionar de manera seriosa és necessari conèixer objectivament el públic potencial. Planificar "ja ho hem dit" és necessari, i per planificar tenir dades objectives és imprescindible.

L'esmentat estudi analitzava molts dítems, però avui farem especial incidència en un. A la pregunta què fan els parells amb els fills, els resultats eren ben il·lustratius. El 72'5% es dediquen a mirar la TV amb els fills freqüentment. Sens dubte es tracta d'una manera d'entretenir els infants. El 35'3% es dediquen a la lectura freqüentment i el 28'7% els ajuden a estudiar amb molta freqüència. El 22'4% pinten amb molta freqüència, mentre el 23'9% van amb els fills al cinema en moltes ocasions.Són insignificants els tants per cents d'aquells que han afirmat anar a les biblioteques o assistir a espectacles teatrals o musicals.

Tot plegat no deixa de ser preocupant. Tenim fills perquè mirin la televisió, i si l'actual tele ha de ser un element pedagògic pels nostres fills ja ens podem imaginar quina serà la societat del futur.Sempre he pensat que si als pares adoptius els fan passar diverses proves d'idoneïtat també les haurien de passar els pares naturals abans d'engendrar una criatura que no sabran educar.

El 72'5% comparteixen el seu temps amb els fills tot mirant la tele i només el 35% comparteixen la lectura freqüentment! Si consideram que potser hi hagi enquestats que pensen que no està bé reconèixer que, bàsicament, miren la caixeta, i que queda bé dir que llegeixen, podem arribar a la conclusió que les xifres encara deuen ser molt pitjors.La societat del futur --sense futur-- avança!

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.