Llibres de tex: un fals debat
Vivim a una societat que es regeix per la venda i la compra, on tothom vol treure benefici de la transacció. Es deixen així de banda les qüestions de fons, de tal manera que els debats se centren en si es millor per al meu negoci això o això altre, o de si serà una mesura més popular una opció o una altra, sense pensar en el sentit de l'objecte que es té entre mans. És el cas dels llibres de text. Aleshores, qui es planteja: són necessaris els llibres de text? Quin tipus d'ensenyament afavoreixen? És l'única formula per aprendre i educar avui en dia?Vivim immersos en la societat de la informació. Si ja al 1996 Fernando Hernández a un article titulat: «La necessitat de repensar el saber escolar (i la funció de l'escola) en temps de mudança, exposava que cada dia es guarden 20 milions de paraules d'informació tècnica, que s'ha produït més informació durant els 30 darrers anys que en els darrers 5.000, que més de 3.000 revistes es publiquen cada any a Estats Units i quasi 1.000 llibres es publiquen cada any a tot el món, que l'edició del cap de setmana del The New York Times conté més informació que aquella a la qual una persona podia accedir al llarg de tota la seva vida al segle XVII...
També a Opinió
- Ha mort Manel Domenech, incansable lluitador per la Llibertat i la República
- Indignant: Les Illes Balears i el País Valencià es queden sense el nou canal en català de RTVE
- Damià Pons: «Sempre ha estat el teu amor a Mallorca i a la seva gent el motor que ha determinat les teves passes en el món de la política»
- La Marina de Llucmajor, sacrificada per un megapolígon industrial fotovoltaic
- Tot a punt per a la Diada per la Llengua més reivindicativa: «No es pot agredir impunement la llengua, el territori i la memòria d’un poble»
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.