algo de nubes
  • Màx: 28°
  • Mín: 22°
24°

Carta als Senyors Metges de Balears

Benvolguts Senyors: He llegit amb complaença que demanau que urgentment sigui edificat el nou hospital de Son Espases. Em sembla just que demaneu un nou hospital perquè el vell de Son Dureta té molt per desitjar. Però em ve aquest pensament. Fa anys D. Francesc Antich va donar un conferència sobre la història del nou hospital. Segons va dir deu fer ara uns 11 anys (anys més anys menys) que es va inaugurar oficialment la reforma de l'hospital de Son Dureta. Onze anys! Llavors per triquis miquis de la política es va aturar i els plans s'arrossegaren, fins que el Sr. Matas va decidir comprar una finca i edificar el nou hospital. La cosa va quedar dormida. I uns mesos abans de les eleccions donà ordre que es començàs a tota pressa. L'empresa començà i treballava a tota màquina, inclosos els dissabtes. Es trobaren elements arqueològics. I malèvolament eren destruïts.I ara el problema és aquest. Pel que pareix aquests indrets amaguen un emplaçament arqueòlogic romà.

Part ha estat destruït. Part està a la vista. Part s'hauria d'explorar i estudiar. Ara us deman, a vosaltres Senyors Metges: Durant onze anys (més o menys, perquè no tenc les dades a mà), desprès de la inauguració oficial, per què no vàreu pegar un crit al cel que es fes urgentment aquest beneit hospital? Ara ja podríeu tenir un hospital nou. Durant onze o més anys no heu dit ni piu. I desprès que el Sr. Mates compràs Son Espases per què no li demanàreu que començàs el treball a tota pressa? Ara ja el tendríeu avançat. I ara ens trobam que tenim davant els ulls uns elements arqueològics. Què feim? Demana a la constructora que seguixi destruint aquests testimonis valuosos de la nostra història? Ara teniu una frissera rabiosa. Ho comprenc. El que no comprenc és que no l'hàgiu tenguda fa onze anys.

Una altra cosa. A la conferència del Sr. Antich jo personalment li vaig demanar: «Quants d'hospitals a Espanya han estat renovats fent un edifici a un altre emplaçament?». Resposta del. Sr. Antich: «Cap ni un. Tots han estat renovats en el mateix lloc». I jo em deman: «Justament a Mallorca ho hem de fer diferent dels altres? Som més intel·ligents que els catalans que l'han renovat en el mateix lloc?». Resumint: Trob molt just que demaneu un hospital nou i aviat. Però em deman per què no ho exigireu fa onze anys? Heu estat esperant pacientment que passassin tants d'anys sense dir res. I ara ens trobam amb aquest emperò: Han aparegut uns elements arqueològics valuosos. Els feim destruir? Res més i desitj que el nou govern prengui unes decisions encertades, us saluda coralment.

Rafel Carbonell Mestre

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.