cielo claro
  • Màx: 16°
  • Mín:

Ses Fontanelles

Avui hem trobat oportú fer-nos ressò d'una demanda de la societat civil. Fins ara les plataformes que actuaven dins aquesta Palma crispada i desatesa tenien una esperança en un canvi que milloràs l'estat de les coses. Ara el canvi ha arribat i l'esperança no ha de tornar desesperança. Em sum a la carta, promoguda pel GOB i la plataforma a favor de la protecció de ses Fontanelles, adreçada a la Batlessa, la Conselleria i el Ministeri de Medi Ambient.

«Distingit/da Senyor/a: La zona humida de Ses Fontanelles (Mallorca) és el més gran aiguamoll de la badia de Palma, i és el que resta de la que fou la més gran zona humida de Mallorca, Es Prat, que fou dessecada a partir del segle XIX. Les darreres dècades a més a més la zona ha patit l'abocament incontrolat d'enderrocs, que han reduït l'extensió de la zona humida fins a la seva superfície actual.

Tot i això, la seva importància ecològica és destacable, i a més d'acollir un nombre important doespècies i hàbitats d'interès comunitari és l'única localitat mundial on viu l'espècie vegetal Limo-nium barceloi.

He pogut saber que en aquests moments l'Ajuntament de Palma està a punt d'aprovar un projecte d'urbanització que afecta Ses Fontanelles, amb el qual es pretén construir-hi un complex comercial i d'oci. Una àrea important de la zona humida quedarà sepultada per un vial de 25 metres d'amplada i per part del complex urbanístic. La resta de zona humida és evident que serà afectada indirectament i patirà un procés de degradació dels seus valors naturals.

Davant això, consider que de cap manera s'ha de permetre l'ocupació de Ses Fontanelles per un complex urbanístic, i per això li deman que, en virtut de la seva responsa-bilitat i competència, procuri la paralització del projecte urbanístic i asseguri la restauració i conservació doaquest important espai natural.»

No dubt que algú ens escoltarà.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.