nubes dispersas
  • Màx: 17.24°
  • Mín: 12.06°
13°

Resposta a El Mundo

Ningí pega garrotades a un ca mort, sinó a un que està ben viu i per això ha estat per a mi un gran honor que un periòdic tan reputadíssim com «El Mundo» em concedeixi dues pàgines senceres, amb il·lustracions i el titular més gran de la primera pàgina. Senyal que som viu i encara no m'han jubilat.

Però la llastima per l'esmentat periòdic és que no estic gens penedit de l'article que vaig publicar a la revista DRETS HUMANS, que tant els ha picat. No em saben greu les meves paraules, perquè quan mir per la finestra del Monestir de La Real que beca a Son Espases i contempl la destrucció d'un tresor patrimonial i històric que duen a terme les empreses contractades pel govern de Jaume Matas, sent una pena profunda i em deman: Usque quando? Fins quan? Ja és hora que el nou Govern doni ordre de frenar tanta d'iniquitat.

El materialisme i la set desenfrenada de poder i diners del govern de Matas han estat per damunt dels interessos dels ciutadans i el referent de tota la profanació de la nostra Illa estimada, és el que passa a Son Espases, declarat per la UNESCO com un conjunt històric que s'ha de preservar. Però no s'ha fet cas de res. L'expresident Matas i un grup de senyorots de Madrid l'any 2002 decidiren el negoci de Son Espases i deixaren el pla que hi havia d'ampliar Son Dureta, tenien un clot, poc espai i difícils comunicacions. Els disbarats que han fet ja ho vaig dir a l'article de la revista DRETS HUMANS i no importa repetir-ho; però la destrucció de Son Espases segueix sense parar.

«El Mundo» s'escandalitza que hagi dit que els governants passats són pitjor que els vandals; però jo trob que he quedat curt. Per Mallorca, per Son Espases... el govern de Matas, culturalment parlant, ha estat pitjor que la pesta bubònica. Una terrible epidèmia anticultural que hauria arrasat tots els valors no negociables de la nostra estimada terra. No és estrany que el capdavanter de les destrosses d'aquests quatre anys hagi deixat el seu «palacete» i hagi partit cap els Estats Units. D'on no el podran cridar a judici; pero no se salvarà del judici de la història.

Jo esper i estic segur que les noves autoritats del nostre poble seran sensibles a tants de valors fins ara conculcats i escoltaran el clam dels ciutadans, fent tot el possible per salvar el que resta de Son Espases.

Joan Francesc March. La Real

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.