algo de nubes
  • Màx: 11.89°
  • Mín: 7.47°
11°

Un Govern de gestió

Francesc Antich ha aconseguit l'articulació d'un govern de centreesquerra que aporta tranquil·litat per la seva experiència i capacitat de gestió. Resulta evident que el nou president cerca més l'eficàcia i la tasca capacitada per sobre d'esforços voluntaristes que semblin efectistes en un primer moment però que a mig termini es tornen en contra dels que els han promogut. Experiències com les de la creació per sorpresa del parc de Llevant o de l'entrada en vigor de l'ecotaxa sense el necessari consens són errors que no tornarà a repetir l'actual Govern. És més, la presència de consellers d'Unió Mallorquina a Medi Ambient i Turisme és tota una garantia que l'acció de Govern funcionarà molt més centrada en qüestions tan delicades. És segur que el propi Antich s'ha estimat més tenir centristes en les àrees més delicades precisament per aportar tranquil·litat a un ampli segment electoral que no vol ni bandades ni estridències. Però juntament amb aquest equilibri també és clar el missatge del canvi tranquil. El centreesquera cercarà una manera de fer les coses molt diferent a la del PP. El transport públic serà una autèntica prioritat tant pel que respecta al tren com al tramvia i això implica un canvi de mentalitat i també una política d'Habitatge que permeti als joves i a les capes més desfavorides no quedar fora del mercat immobiliari.

Però en aquest cas la política progressista serà del dia a dia, d'anar fent i creant esperança, no basada en mesures efectistes que es converteixen en contraproduents per l'impacte que tenen en els sectors afectats.

Vénen hores per a l'esperança envers un poble que ha de demostrar ser madur per a l'alternança política. Vénen hores per a la il·lusió per a un poble que vol ser actor en la construcció del seu futur. Cal esperar que aquest Govern gaudeixi de la tranquil·litat suficient per fer la seva feina.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.