muy nuboso
  • Màx: 11.14°
  • Mín: 7.77°
11°

Festa de l'Estendard

S'ha celebrat, pràcticament ininterrompudament, des del 1229. Es diu que és la festa civil més antiga d'Europa. És la Diada natural dels mallorquins i, sobretot, de la gent de Ciutat. És la Festa de l'Estendard.

Cada 31 de desembre al centre històric de Palma, entre Cort i la Seu, es congria tradició, identitat i afany de perdurabilitat. La Festa reuneix el poble al voltant del penó i de la Cimera del Rei En Jaume.

Aquests dies, a la fi, aquesta festa ha estat declarada Bé d'Interès Cultural per part del Consell de Mallorca. Es tracta de la darrera actuació de Joan Cerdà, conseller de Patrimoni i Identitat Cultural, i no hi ha dubte que ha estat un encert. Es fixin com ha acabat la legislatura el Govern "concertant il·legalment uns col·legis per a rics i pagant dos-cents milions de pessetes per un palau de l'òpera que no es farà" perquè contrasta com l'ha acabada el Consell "declarant BIC la Festa de l'Estendard.

Com deia, l'Estendard té prou entitat per ser valorat mitjançant aquesta declaració i l'èxit és atribuïble a Cerdà, però també a tots els grups polítics que hi votaren favorablement.

La proposta sortí de Cort, la qual cosa em fa sentir molt orgullós, perquè des del PSM vàrem retirar la proposició que demanava la declaració per tal que fos presentada per tots els grups polítics a la vegada i així evitar gelosies. I en aquest punt s'ha de dir que Rafel Duran i Carlos Veramendi, regidors del PP, varen donar suport a la iniciativa des d'un primer moment.

En aquestd moments, doncs, la festa que commemora la nostra data fundacional com el poble que avui som ja té un reconeixement legal que la protegeix i la preserva de cara a les generacions futures.

Ara només cal un major impuls, protecció i respecte als elements històrics de la Festa de l'Estendard.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.