muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 12°
14°

Menyspreat per qüestió de llengua

El divendres 31 de març vaig anar a sopar amb uns amics a un restaurant argentí proxim a la plaça d'Alexander Fleming de Palma. Tot va anar bé fins que a l'hora de demanar les postres vaig gosar dirigir-me a la cambrera en català. Aquesta dona va canviar la seva actitud envers nosaltres i va tenir la poca vergonya de dir-me que em trobava a un restaurant argentí i que havia de parlar en castellà, que a més, segons ella, era la segona llengua més parlada al món. Vaig intentar raonar amb ella però la seva actitud era tan intransigent que la situació no va arribar a més perquè se'n va anar a servir altres taules i a nosaltres ens serví una altra empleada; però des d'aquell moment l'actitud del personal, la major part d'ells d'origen argentí, fou de total menyspreu.

Davant aquesta agressió als meus drets lingüístics estic totalment desemparat, ja que no puc adreçar-me al director general de Política Lingüística, el senyor Miquel Melià Caules, no fos cosa que em denunciï a la policia com a presumpte membre d'ETA i m'apliquin la llei antiterrorista. Com a mallorquí, em deman com em puc defensar davant aquesta agressió si no puc recórrer a la Direcció General de Política Lingüística. Per aquest motiu, només em queda la denúncia pública.

Francesc M. Ramis Trujillo. Palma.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.