cielo claro
  • Màx: 27°
  • Mín: 19°
19°

Encomanats al déu de l'esbravada

EPP primer fa tot el possible perquè la gent no vagi a votar i arriben fins aTribunal Suprem (format en l'aznarat) per a prohibir qualsevol incitació institucional al vot en el referèndum de l'Estatut de Catalunya. Ho aconsegueixen (el contrari, que el Suprem no els donàs la raó, sí que hagués estat una increïble sorpresa) i llavonses, quan ni ajuntant els seus vots amb els dels independentistes, aconsegueixen assolir una xifra coherent amb la seva força política i presència mediàtica, s'apropien les abstencions sense manies. Quin fetge s'ha de tenir per suportar tanta mentida sense caure en el joc de l'enfrontament visceral que tan bons rèdits els ha donat al llarg de la història.

l l l
Per a això, per no caure en el seu maniqueisme, passarem de llarg i alçarem les pregàries adéu de l'esbravada esperant que s'apagui per manca de matèria comburent l'incendi que alimenten amb benzina a diari. Només un detall (perdonau, però rebent si no faig aquesta pública pregunta): què dirien el senyor Matas i els seus altaveus si, en una consulta popular d'àmbit balear, desembarcàs el president de Catalunya per a fer suport d'una de les opcions i, obertament i sense embuts, criticàs el legítim govern d'aquestes illes i la feina que fa? Probablement, en segons quines línies plenes de fel, hi sortiria el capità Bayo, la grandària de la verge de Lluc comparada amb la moreneta i ho rematarien amb l'afirmació que per acabar així no feren una guerra. Ole, torero!

l l l
Llegeix en el blog del regidor Grosske que la denúncia contra les oficines il·legals del grup d'empreses del propietari del Mallorca, senyor Grande, és una d'aquelles accions de manual -«Manual de Quitebo»-. Un veí les denuncià fa tres anys perquè no tenen llicència ni en poden tenir i Cort no va fer res (exactament igual que si un de noltros deixa el cotxe aparcat uns minuts més que el pagat amb el tiquet de l'ORA). El veí, que deu creure en l'objectivitat del govern municipal tant com jo en el vudú, decidí dur-ho als tribunals. Com no podia ser d'altra manera (si hagués pogut ser, els doblers ho haurien aconseguit), el tribunal dictà ordre de tancament de les instal·lacions il·legals a principi d'enguany i condemnà l'Ajuntament a pagar les costes per reiterada negligència (amb els nostres doblers). Com no podia ser d'altra manera, l'equip de la senyora Cirer es passà la sentència per l'arc de triomf fins el mes passat que, a la fi, decidí que no pot fer més jutipiris al jutge i emeté una ordre de tancament en 48 hores. Com no podia ser d'altra manera, les oficines encara tenen obert i, malgrat que ni al senyor Groskke ni a mi no ens consti de manera fefaent, l'ordre deu penjar de l'excusat, més o menys en el lloc que el corrupte marbellí, senyor Roca, hi tenia un miró original. Com veis, encara hi ha diferències entre Marbella i Palma, especialment en el caràcter pietós del nostre equip de govern...

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.