algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
13°

Carta a la batlessa dels Simpson

Senyora Batlessa:

Ja que li agraden tant les innovacions (segons va dir l'altre dia: «això de la desfilada del pregó es va baratar per Simpson, perquè els nostres pagesos, cap-grossos, bestiari, xeremies, etc., ja estan molt vists»), per a les festes de l'any que ve li suggeresc que en lloc de la cavalcada de Reis (com que els reis són més antics que la desfilada del pregó), pot fer una desfilada d'acció de gràcies (no sabem a qui, ni per què hem de donar les gràcies, però els americans ho fan, i deu estar ben fet) i com a colofó de la innovació i seguiment del bon gust que demostra tenir, pot desfilar un Pare Noel ben gros i gras, tot vestidet de vermell que anirà en combinació amb tants i tants de balcons que hem pogut veure enguany. Només que als balcons cadascú hi posa el que vol amb els seus doblers i vostè ho fa amb els nostres; aquesta és una diferència prou grossa per fer-nos pensar i molt. No tan sols juga amb els nostres diners, sinó també amb la nostra dignitat com a poble, que vol que les seves festes siguin les festes populars, com tots els pobles ho volen.

No volem una còpia d'uns dibuixos, que ni tan sols són per a tota la família, tal com els va descriure vostè, sinó que són per a nins grans i pares. Les Rondalles sí que són per a tots els públics i edats.

Senyora Batlessa, reflexioni. Jo crec que val la pena. I si no rectifica, com a mínim no torni a posar-se un rebosillo, no n'és mereixedora.

Rosa M. Mas Prats. Palma.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.