algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
13°

Pacte d'estabilitat

Com cada any a finals d'agost, havia arribat el moment d'adjudicacions de plaça pels mestres interins. L'any passat es va arribar a un conveni entre la Conselleria d'Educació i Sindicats que consistia que si escollíem una «T» (que anys anteriors significava treballar tres anys al mateix centre) ens asseguraven quatre anys de feina, dos al mateix centre, i després podíem canviar acudint a noves adjudicacions. La condició fou que durant els quatre anys que durava el pacte impartiríem la mateixa especialitat. Però aquesta oferta, que en un principi pareixia tan «suculenta», tenia un perill: si s'incorporava el qui tenia la plaça definitiva te n'hauries d'anar a un altre centre però amb l'avantatge de triar per davant els qui no entraven en el pacte, aquests eren els qui havien triat una «V» (vacant, feina per un sol any al mateix centre).

En contrapartida, l'any passat tots els sindicats ens recomanaren que entréssim dins el pacte si teníem possibilitats i ens ho presentaven com un «xollo». També he d'afegir, que tota la informació que puc donar ara, llavors era bastant menys detallada i reduïda.

Així que aquest any vaig anar a triar plaça relativament tranquil·la pensant que l'oferta seria prou gran i variada perquè passàvem per davant de tots aquells que havien triat per un sol any. Quina sorpresa m'enduria!

Arribat el moment d'elegir, va resultar que només podíem triar «T» i ens van desaparèixer totes les «V», sabent que de totes maneres hem de tornar a triar el curs que ve perquè ja farà dos anys. No tinguérem opció a cap altre especialitat encara que tenguéssim la capacitació. Per tant, vaig haver d'escollir entre cinc escoles quasi totes elles costaneres i amb jornada partida. És clar, només hi havia 20 escoles amb «T» per Ed. Física i jo vaig triar la 15. I què passaria amb la gentada que encara quedaven per triar al darrere meu? Idò que podien triar de qualsevol especialitat que tenguessin després d'haver repartit les darreres places d'Ed. Física fins que no en quedàs cap. En conseqüència, els més perjudicats fórem els cinc darrers en triar les places d'Ed. Física que ningú volia.

En tot això, no és que estigui insatisfeta amb l'escola escollida. Estic en desacord amb el sistema, ja que després de cinc anys de fer feina com interina, em vaig trobar amb una situació precària i pitjor i tot que quan vaig començar a treballar.

Vull concloure demanant què s'entén per «estabilitat», a qui va dirigida i a qui beneficia.

Al meu entendre, suposant que 300 mestres foren els desplaçats, això suposa que deixen coixes 300 escoles i no sé quants de milers d'alumnes canviaran de mestres novament en aquest curs escolar que estam a punt de començar.

La meva recomanació pels interins/es és que no es deixin enganxar per «novetats» que pretenen donar una millor solució a la seva situació laboral. ALERTA!

Marga Gual (Mestra d'Educació Física). Palma.

RECTIFICACIÓ. A la plana 47 de la nostra edició d'ahir identificàrem el comandant general de les Baleares, José Emilio Roldán, com l'ambaixador d'Espanya davant la Santa Seu, Jorge Dezcallar. Demanam disculpes per l'errada.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.