nubes dispersas
  • Màx: 11.78°
  • Mín: 7.77°
11°

Anècdotes no tan anecdòtiques

Mentre que el Govern balear estudia els inconvenients que té la implantació del programari lliure i Jaume Matas es reuneix amb els nuncis a províncies de Bill Gates, Esteban González Pons, portaveu de la Generalitat Valenciana, ha dit que «la Constitució obliga les administracions públiques a utilitzar un software no propietari». De manera conseqüent ha afegit: «Les administracions públiques que no fan servir software lliure no són democràtiques completament, ja que és un deure de les institucions no pagar pels recursos que poden obtenir gratuïtament». Els valencians, com abans els andalusos i els extremenys, disposen d'un sistema operatiu propi adaptat al sistema educatiu -Lliurex-, que ha estat presentat recentment pel seu conseller d'Educació, Alejandro Font de la Mora, com una aposta «per l'equitat real, per solucionar l'escletxa tecnològica i per fomentar l'ús i l'accés a les noves tecnologies per part dels alumnes». I Francesc Fiol? I aquell Matas, apòstol del sector quaternari? Del Parc Bit tan sols arriben notícies de caràcter immobiliari i, de Bitel, de caire judicial. Els catalans, en veure que aquí no es fa gaire cas de Llorenç Valverde, s'han pres la llibertat de nomenar-lo director de la Fundació Observatori per a la Societat de la Informació.

En fi, mentre que IB3 considera preferible emetre pel·lícules en castellà a difondre films doblats al català estàndard, Miquel Melià contradiu aquesta orientació i subvenciona entrades als cinemas on es projecten aquests productes. S'hi ha fixat la vicepresidenta, Rosa Estaràs? Indica això que el director general de Política Lingüística és en desacord amb la política que es du a IB3? I, si és així, per què no ho diu clar?

Fa alguns mesos vaig fer una entrevista a Maria Umbert, que estava molt interessada per la obtenció d'un sistema de control d'audiències fiable per a les Balears. Recordàrem que el número d'audímetres de Sofres no permetia cap casta de conclusions. Aquesta setmana, però, no ha tengut cap empatx en afirmar que els informatius d'IB3 tenen un 5% d'audiència, segons Sofres, empresa que adverteix que a les Balears té un marge d'error del 20%. És el mateix sistema que Umbert utilitzà per arribar a la certesa que Canal 9 es veia tant com TV3.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.