algo de nubes
  • Màx: 19.46°
  • Mín: 13.93°
19°

De líders a aiguaders?

És el govern el que ha dipositat gran part de les seves esperances de promoció turística en un equip ciclista. Per tant, les llicències ciclistes, mai millor dit, que avui me permet, no són fruit de la frivolitat, sinó simplement que estic seguint l'estela. Dic que el govern ha dipositat gran part de les seves esperances, per no dir totes, ja que un any més en el projecte de pressuposts de Turisme per al 2005, no hi ha cap previsió per fer campanyes a l'exterior. Mentrestant, el nostre equip ciclista, també mai tan ben dit, ja que l'estem pagant entre tots el contribuents, s'està reforçant a cop de talonari. Si no li posa remei el govern de Madrid, me tem que un any més seguirem pedalejant i pardalejant.

Als equips ciclistes existeix la figura de l'aiguader. És aquell que carregat de bidons d'aigua va remuntant el pilot des del cotxe del director, situat a la cua, fins als líders de l'equip al capdavant del grup. Els novells solen començar realitzant aquesta funció i, en algun cas, s'acaba essent líder de l'equip. La situació oposada, fer de líder per acabar d'aiguader, no és gens freqüent. En un esport tant generós com és el ciclisme, podria ésser considerat com una humiliació.

Parlant de ciclisme, les dues darreres curses turístiques, la fira de Londres i la Tecnoturística a Palma, no han dut bones notícies. A Londres, constatàvem que la pèrdua de competitivitat del paquet tradicional era un fet, ja no hi ha ningú que ho negui, ni tan sols el conseller del ram. A la Tecnoturística, la directora de Tui ens avançava que les Balears poden deixar d'ésser líders en turisme en un o dos anys. Fa anys que s'anava denunciant aquesta possibilitat. I ara, pel que diuen, pareix ésser que si no hi posem remei, és mes fàcil que l'equip ciclista guanyi el Tour de França que no que les illes mantinguin el «maillot» groc de la cursa turística.

Parlant de ciclisme. Els pròxims dies ens toca passar el nus de la corbata de la Calobra. La setmana entrant arriben a Mallorca els representants dels operadors alemanys per celebrar el congrés anual de la DRV, sigles de l'organització en la qual estan agrupats. Recordaran que el seu president és la persona que un cop guanyades les passades eleccions autonòmiques pels conservadors, va venir a l'illa per expressar l'alegria per la tornada dels professionals al govern. No sé què opinarà dels seus professionals ara que diuen que han de regular el tot inclòs, producte estrella del tours operadors. Li agradarà? El marge de l'abast de la regulació del tot inclòs. La visita dels tours operadors alemanys és un bon moment per mostrar la nostra total cortesia, però també fer-los entendre el que tots sabem i que és evident: que aquest és un país obert a l'exterior, profundament europeu, amb institucions pròpies i sobirà per dictar normes específiques en un bon grapat de matèries. Que quan el parlament legisla o el govern actua s'ha de presumir que ho fa en defensa de l'interès general. Que des d'aquesta perspectiva també es obligació del govern facilitar les bones relacions entre les empreses d'ambdós països i l'entesa entre els respectius ciutadans. Però que entenguin, molt especialment el president de la DRV, el senyor Klaus Laepper, que en ciclisme pot passar que la revolució dels gregaris també pot ésser un comportament propi de professionals, sobretot si del que es tracta és de salvar l'equip.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.