nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

volem TV3 a les Balears!

Des de fa més de vint anys, els ciutadans de les Illes Balears gaudim de TV3 i Canal 33. Durant tots aquests anys, la recepció d'aquests dos canals, com de les emissores de ràdio de la CCRTV i dels canals de TVV (Canal 9 i Punt 2) ha estat gestionada per l'OCB i l'Associació Voltor, que, gràcies a l'aportació econòmica desinteressada de milers de persones, va poder comprar els repetidors que han permès que generacions de mallorquins, menorquins i pitiüsos creixessin dins la normalitat que suposa veure i conèixer el món en la teva llengua.

La recepció de TV3 i C33 és, ja des de fa anys, una cosa ben normal i consolidada a les cases de les Balears. Tothom ha vist i coneix les sèries com Nissaga de poder o El cor de la ciutat, el Club Súper3 (que hi té uns quants milers de socis) els programes de Mikimoto o Andreu Buenafuente, els telenotícies, el futbol... Gràcies a TV3 i C33, els ciutadans de les Balears ens hem acostumat a veure el que passa pel món en català, en la nostra llengua, com en qualsevol altre país normal. També el secessionisme lingüístic i cultural ha trobat en la TV3 una barrera infranquejable: els illencs hem après, veient la televisió en català, que la nostra llengua, la nostra cultura, és la catalana.

Aquesta normalitat, aquesta acceptació d'allò que, per altra banda, és completament lògic, sempre ha molestat el Partit Popular. Durant anys, el PP balear va «deixar fer»: no va tancar els repetidors, però tampoc va ajudar Voltor en la seva tasca. Ara, però, el nou govern de Jaume Matas, amb la col·laboració d'uns autoanomenats «nacionalistes», ha decidit inventar-se un conflicte que no existia, el de la llengua. El Govern està donant ales al secessionisme, i prova d'espanyolitzar els pocs àmbits on fins ara el català era una cosa normal. Matas és un bon alumne d'Aznar i Zaplana, i està disposat a començar una altra guerra, la lingüística, sabedor que, a la llarga, qui la perdrà serà el més dèbil, el català. El bilingüsime en l'ensenyament i la criminalització del catalanisme en són exemples importants. Però la creació d'IB3, el nou canal de televisó balear, és la culminació de la descatalanització de les Illes: un canal a la glòria de Matas, per a ofrendar noves glòries a Espanya, pervertint l'idioma amb la comèdia de les «modalitats pròpies» que tant defensa el PP en la intimidad, i amb una programació bilingüe castellà-«modalitats». Per rematar la feina i estalviar-se campanyes de publicitat, el Govern balear pretén que IB3 ocupi les freqüències per les quals ara hi ha TV3 i el C33. Així, a part d'assegurar-se una audiència considerable, s'aconseguirà eliminar un enemic perillós, que parla en català i en fa bandera.

I és en aquest punt que exigim a Pasqual Maragall, president de la Generalitat, i al govern que representa, que no autoritzi l'anul·lació de TV3 i el 33 a les Balears. És trist i frustrant per als que lluitam pel català a les Balears que un govern catalanista, que molts dels illencs insta·lats aquí vàrem votar i celebrar, sigui còmplice del genocidi lingüístic que el PP balear està a punt de començar. Fins ara, l'actuació del president de la Generalitat en aquest sentit ha estat del tot decebedora: concedir les freqüències de TV3 i C33 al Govern balear sense consultar-ho a l'OCB i Voltor és un insult a l'esforç històric d'aquestes entitats i a tots els milers de persones que, al seu moment, ajudaren i col·laboraren perquè TV3 fos una realitat a les Balears. Volem que el president de la Generalitat entengui que som nosaltres, els ciutadans, els que decidírem dur TV3 a les Illes, i que, per tant, ens pertoca a nosaltres, i no a cap govern, decidir si la volem continuar rebent o no.

Per tot això, també reclamam a Pasqual Maragall, com a president del PSC, que pressioni el ministre d'Indústria i membre del seu partit, José Montilla, perquè no autoritzi aquest reassignació de les freqüències televisives a les Balears. Demanam al PSC que actuï com a partit catalanista que diu que és, i no segueixi fent el joc al PP balear pel simple fet de voler tenir un altre «tarannà». Com hem dit, la recepció de TV3 i C33 a les Balears és patrimoni dels ciutadans, no dels governs ni dels partits. I nosaltres tenim ben clar que VOLEM TV3 A LES BALEARS!

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.