nubes dispersas
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
19°

Una manifestació de civisme a Son Moix

Diumenge passat, la recaptació de taquillatge del partit RCD Mallorca-Reial Societat de Sant Sebastià es va destinar a les víctimes del terrorisme. Una iniciativa d'aquesta naturalesa ens diu o ens hauria de dir que en el club mallorquí hi ha persones conscients de la necessitat d'anar fent societat civil. Què mou més gent que un partit de futbol? Aquesta impressió també la recolza la constitució de la Fundació del Mallorca, una eina que, en bones mans, permet incidir en aspectes esportius i extraesportius susceptibles de potenciar els valors cívics de la gent del país. Es demostra que la capacitat d'un club com el Mallorca per mobilitzar gent és extraordinària, i més si es tracta d'aportar l'alè humà i l'ajut material a una gent ferida pel terror. Després del partit, tothom remarcava el mateix fet: el millor de la tarda de futbol havia estat el públic, la gent, aquesta gent que de vegades, i justament perquè va al futbol, alguns es creuen autoritzats a blasmar.

Hi ha, però, un fet que desentona, i no és en absolut secundari: pel que sabem, el Mallorca encara no ha dissenyat cap estratègia severa per fer front a les bandes que se serveixen de les tribunes de Son Moix per enarborar emblemes i consignes de més que dubtosa constitucionalitat. Aquesta estratègia inclouria igualment acarar de ple la violència en qualsevol de les seves manifestacions, com ha fet el Barça des que Joan Laporta presideix l'entitat i com sembla que comença a fer el Reial Madrid. Darrere la foroferia dels dits boixos nois, ara sabem què s'hi amagava. Res de bo, res d'exemplar, per descomptat. Però durant decennis aquests futbolers han tengut, ni que sigui d'estranquis, local social en el Camp Nou, ajudes per organitzar-se, per viatjar, etc., amb la complicitat de Núñez o Gaspart. Quasi tots els clubs són còmplices de situacions semblants, per ventura no tan greus, però tot és qüestió de temps. Els dirigents vociferen consignes contra la violència i firmen acords amb la mà dreta, mentre amb l'esquerra desembossen els canals pels quals arriben els ajuts a grups violents.

Ara, perquè no hi pugui haver equívocs respecte de l'actitud manifestada pel RCD Mallorca amb la iniciativa de diumenge passat, seria bo que el club afrontàs la situació amb tota l'energia possible, i s'afegís així a les entitats esportives que no accepten el suport dels violents ni de bandes anticonstitucionals.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.