nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 12°
14°

El congrés d'UM i el seny

Les enceses paraules de Jaume Matas dimecres passat a Madrid demostren que les Balears estan quedant òrfenes de centrisme i poden escorar perillosament cap a l'extremisme. Per això és tan important el congrés de demà d'Unió Mallorquina. Aquest partit té ara l'oportunitat i el deure de donar un exemple de moderació i seny. En les actuals circumstàncies, seria molt dur per a Mallorca que sortís debilitat l'únic eix de pragmatisme que s'ha mantingut amb importants responsabilitats de govern a les institucions. La presència d'UM al Consell permet continuar endavant amb les estratègies nacionalistes de defensa de la llengua, la cultura i les senyes d'identitat pròpies. I això és essencial en les actuals hores incertes, quan la dreta, cada cop més espanyolista, desenterra vells fanatismes.

UM ha de donar exemple d'unitat, disciplina, força i coratge per mantenir-se en el poder. El partit de Maria Antònia Munar ha de saber ser demà, en nom del país, pal de paller d'una Mallorca ara indefensa davant els que prediquen renou i fúria.

UM ja té prou experiència per saber on poden conduir les fissures internes. Ara fa tres lustres patí escomeses molt fortes i cants de sirena que conduïen a la seva absorció per part del PP. Munar i els que l'envoltaven saberen resistir i, més tard, es feren valer davant la dreta, guanyant-se un respecte que perdurarà durant molt de temps si ara no es cau en l'error de magnificar les lògiques desavinences que té tot partit, les quals, per molt benintencionades que siguin, sovint acaben beneficiant el més fort, que mira des de fora com pot afeblir una opció que sintonitza amb unes capes mitjanes que, sense estridències, anhelen avançar cap a una societat més equilibrada, conscient dels seus drets i que no es deixi trepitjar per interessos forans.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.