algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Bye, Bye Somràdio

L'actual Govern de les Illes Balears tanca Somràdio, segons les seves declaracions perquè és «il·legal» i a més així estalvien uns milers d'euros... és irònic veure la manca total de sensibilitat cap a un projecte que, a més, està format per persones, ara, preocupades pel seu futur professional, però bé... a la fi, el que està clar és que el que no interessa és el contingut i el que significa Somràdio.

Fins fa uns mesos Somràdio era l'única finestra o altaveu per als autors i intèrprets balears. La música de les nostres illes, de tots els estils, comptava, quasi exclusivament, amb aquest mitjà per a la seva difusió, ja que les altres radiofórmules s'atenen a llistes i títols, fets des de les seves centrals, amb criteris bàsicament comercials i econòmics. Així el tancament de Somràdio, sense cap alternativa, emmudeix tota una manifestació cultural pròpia com es la música creada a les nostres illes. Els músics, autors, cantants, grups, estudis de gravació i discogràfiques ja no podem comptar amb la promoció que significava aquest mitjà per cert, fins fa uns mesos, amb una gran audiència i una excel·lent crítica per la seva programació musical en general i per la seva puntual informació cultural, però també els oients perden una alternativa original i propera. Seria una mostra de maduresa que aquest tancament tingués una contestació col·lectiva, però per desgràcia la nostra societat és, de cada vegada, més insensible i còmoda, per la qual cosa creiem que Somràdio desapareixerà, com moltes altres accions culturals, dins el més escandalós dels silencis.

Somràdio no és una despesa sinó una inversió, Somràdio no era un decisió política sinó una necessitat i, a més, si el motiu del tancament de Somràdio és perquè es il·legal, que la tanquin ara mateix i que no esperin ni un dia més.

Miquel Àngel Sancho. Palma

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.