algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

Enhorabona, Sr. Maragall

Aragó és una mina amb els regnes de València i Mallorca com a convidats de pedra. Ha tornat vostè a reconstruir la Corona Aragonesa, ha sabut vostè tocar el punt flac dels catalans.

La seva estratègia des del punt de vista electoral no té desaprofitament, és vostè un as de la política. Quin català no se sentiria orgullós de ser el centre del que va ser, el Regne més potent de tota la Mediterrània? Amb els almogàvars convertits en catalans, els seus dominis varen arribar fins a la pròpia Atenes, el Peloponès, fins a posar els peus a Àsia, Nàpols, Sicília...

El seu pragmatisme com a polític no farà el que alguns diuen de vostè que és un megalòman, es passi de la retxa i se li vegin les intencions, ja en té prou amb Aragó, València i Mallorca, encara que això sí, l'Occitània des de Bordeus a Lió tampoc no li faria lleig en algun dels seus «mapes», encara que ara només difuminat, hi subratlli al Rosselló i La Cerdanya.

Barcelona amb el seu aeroport transoceànic, el seu megaport marítim barceloní, serà el centre dels antics Regnes Aragonesos. Econòmic, diu vostè.

Més aviat polític diria jo. Per reblar el clau, vostè es posiciona com a àrbitre i guardià de l'aigua de l'Ebre. Al qui es porti malament el deix sense aigua! Des del temps dels romans el poble demana circ i vostè n'hi proporciona.

Però vostè no creu res del que diu. La seva proposició són focs d'artifici, que és el que els agrada als electors, de cara a les eleccions a les quals vostè és candidat, els catalans de parla castellana ja són els seus clients, per als altres, els catalans de la «seba» ha de ser més nacionalista que els més nacionalistes. Promet una cosa en la que no creu, però sap que és molt rendible electoralment.

Que els aragonesos, els valencians, els mallorquins agafen un cabreig amb les seves proposicions? No hi fa res, són convidats de pedra.

Realment la pregunta clau és: li ajudaran des d'Aragó?

Julián Naval Fuster. Tamarite de Litera. Osca.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.